Komnenović ambasadoru Slovenije: Nova vlast stabilizovala finansije, stabilizovati političku situaciju

"Na sastanku je razgovarano o aktuelnim projektima kao što su izgradnja saobraćajnice MR2, čiji je završetak planiran prije početka naredne turističke sezone, te novi projekat Boka Place u sklopu kompleksa Porto Montenegro..."

5212 pregleda 5 komentar(a)
Komnenović, Arsić i Božović sa Preskerom, Foto: Opština Tivat
Komnenović, Arsić i Božović sa Preskerom, Foto: Opština Tivat

Ambasador Slovenije u Crnoj Gori Gregor Presker boravio je u zvaničnoj posjeti Opštini Tivat, gdje se susreo sa predsjednikom Opštine Željkom Komnenovićem i potpredsjednicima Vladimirom Arsićem i Goranom Božovićem.

Sa predstavnicima izvršne vlasti na lokalnom nivou, ambasador je razgovarao o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Tivtu.

"Predsjednik Opštine Željko Komnenović istakao je da je nova vlast stabilizovala finansije i okrenula novi list u odnosima lokalne samouprave sa stranim investitorima, ali je ukazao i na potrebu stabilizovanja političke situacije. Na sastanku je razgovarano o aktuelnim projektima kao što su izgradnja saobraćajnice MR2, čiji je završetak planiran prije početka naredne turističke sezone, te novi projekat Boka Place u sklopu kompleksa Porto Montenegro, za koji su nedavno uspješno naplaćene komunalije. Interesovanje stranih investitora za nova ulaganja u Tivat je veliko, s posebnim akcentom na oblast sportskog turizma", saopšteno je danas tim povodom iz lokalne uprave Tivta.

Podsjećajući na nedavnu posjetu delegacije slovenačkog grada Pivke Opštini Tivat povodom bratimljenja dobrovoljnih vatrogasnih društva dva grada, Komnenović je ambasadora Preskera upoznao i sa planovima unapređenja te saradnje u budućnosti.

Slovenački diplomata je izrazio zadovoljstvo zbog uspostavljanja novih veza sa Slovenijom i istakao da je perspektiva za Tivat velika.

Bonus video: