Mandić: U petak do 12 sati da dobijemo potvrdu koja partija većine je za novu Vladu

On je kazao da u periodu od 30 dana treba da se postigne i dogovor oko izbora novog premijera i sastav Vlade

78974 pregleda 269 komentar(a)
Lideri DF: Nebojša Medojević, Andrija Mandić i Milan Knežević, Foto: Željka Vučinić
Lideri DF: Nebojša Medojević, Andrija Mandić i Milan Knežević, Foto: Željka Vučinić
Ažurirano: 08.11.2021. 15:34h

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić kazao je da je na sastanku predstavnika parlamentarne većine dogovoreno da u petak do 12 sati dobiju potvrdu od partija većine ko je od njih za izbor nove Vlade.

On je nakon sastanka predstavnika parlamentarne većine koji je održan danas u Skupštini Crne Gore rekao da su saopštili da je tema o postizanju dogovora oko nove Vlade oročena na 30 dana.

Povezani članci

08. Novembar 2021.

Održan sastanak parlamentarne većine u Skupštini

On je kazao da u tom periodu treba da se postigne i dogovor oko izbora novog premijera i sastav Vlade.

Istakao je da preuzimaju odgovornost za okupljanje parlamentarne većine.

Mandić je kazao da će DF uraditi “najviše što je u njegovoj moći” da dođe do dogovora, jer je to interes građana Crne Gore.

“Postojeće stanje je neodrživo zato što Vlada, koju smo mi izabrali i podržavali, a koja nije bila ekspertska, nije bila Vlada ove parlamentarne većine niti je vodila računa o interesima koalicije “Za budućnost Crne Gore”, a posebno o interesima glasača DF-a”. Ta vlada zaslužuje da bude promijenjena", kazao je Mandić.

On je istakao da građani koji su podržavali tu Vladu, očekuju od političara da urade svoj posao i da preostale tri godine na koliko bi DF želio da zaključe novi koalicioni sporazum i uz jasno precizirani program rada Vlade:

“Odradimo ono što nije uspjela Vlada Zdravka Krivokapića i ispunimo očekivanja i obećanja koja smo dali građanima Crne Gore”, istakao je Mandić.

On je rekao da je DF i koalicija "Za budućnost Crne Gore" spremna da odgovori na sve eventualne različite vrste odgovora.

“U tom kontekstu smo partnerima iz parlamentarne većine saopštili da ova naša tema postizanja dogovora vezano za izbor nove vlade je oročena na 30 dana... Predlažemo da u roku od 30 dana postignemo dogovor oko programa, oko koalicionog sporazuma, dogovora oko novog premijera i sastava nove Vlade koja će građanima isporučiti prooizvod koji su tražili na izborima 30. avgusta", istakao je Mandić.

On je rekao da je premijer Zdravko Krivokapić vodio sastanke u pravcu da se ne dođe do dogovora, nego da ostane postojeće stanje.

Na pitanje koji je model nove vlade, Mandić je kazao da to treba da bude prvo što će se parlamentarna većina dogovoriti.

Bonus video: