Mugoša: Konstituenti vlasti da povuku iz procedure dopune Zakona o lokalnoj samoupravi

“Odluka o održavanju lokalnih izbora u jednom danu, za koju
se mi u SD-u zalažemo, treba da bude rezultat dogovora i kompromisa,
odnosno šireg političkog konsenzusa, a ne jednostranih poteza
parlamentarne većine", kazao je Mugoša

4524 pregleda 2 komentar(a)
Mugoša, Foto: Socijaldemokrate
Mugoša, Foto: Socijaldemokrate

Poslanik Socijaldemokrata (SD) i član skupštinskog Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Boris Mugoša je na jučerašnjoj na sjednici Odbora pozvao konstituente vlasti da povuku iz skupštinske procedure dopune Zakona o lokalnoj samoupravi, kojima predlažu odgadjanje izbora na Cetinju, u Mojkovcu i Petnjici.

“Odluka o održavanju lokalnih izbora (i to svih) u jednom danu, za koju se mi u SD-u zalažemo, treba da bude rezultat dogovora i kompromisa, odnosno šireg političkog konsenzusa, a ne jednostranih poteza parlamentarne većine i njena priprema je eksplicitni zadatak Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu", kazao je Mugoša.

Smatra da ostalo predstavlja "pravnu i političku hajdučiju", kojom se narušava ustavno-pravni sistem i ugrožava evropska perspektiva.

U saopštenju SD navodi se da je u toku dana Evropska komisija poslala jasnu poruku da bi “odluka o održavanju lokalnih izbora u jednom danu trebalo da bude zasnovana na međupartijskom konsenzusu i koordinisana kroz skupštinski odbor za sveobuhvatne izborne reforme”. “I na ovom primjeru će se vidjeti da li su pojedini politički subjekti samo deklarativno za EU”, zaključuje Mugoša.

Bonus video: