Femić: Nelegalne deponije u Beranama slika učinaka lokalne samouprave

"Beranski aerodrom, obilaznica pored Lima, prostor oko nekadašnje fabrike „Celuloza“, Gradinsko polje, gradski parkovi i druge brojne lokacije, svakodnevno bivaju zatrpane gomilama smeća, a sve usljed nesposobnosti rukovodilaca"

2577 pregleda 2 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Građani Berana su svakodnevno u prilici da svjedoče sve katastofalnijem funkcionisanju lokalne samouprave. Da niko od njih ne misli na razvoj našeg grada i njegov boljitak pokazuje totalno odsustvo kapitalnih investicija, dok su nova radna mjesta u gradu sa najvećom stopom nezaposlenosti misaona imenica, kazala je Veselinka Femić, članica Glavnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

Femić navodi i da je lokalni parlament u totalnoj blokadi, da nema redovne sjednice Skupštine opštine na kojima se mogu rješavati nagomilani problemi građana.

"Najrealniji prikaz funkcionisanja ove vladajuće garniture i njihov odnos prema ovom gradu, pokazuju brojne nelegalne deponije na teritoriji Berana. Beranski aerodrom, obilaznica pored Lima, prostor oko nekadašnje fabrike „Celuloza“, Gradinsko polje, gradski parkovi i druge brojne lokacije, svakodnevno bivaju zatrpane gomilama smeća, a sve usljed nesposobnosti rukovodilaca odgovornih da riješe ovaj gorući problem", kaže Femić.

Femić
Femićfoto: DPS

Tvrdi da su za to vrijeme čelni ljudi Opštine, odnosno predvodnici koalicije Zdravo Berane – Demokrate posvećeni "isključivo ispunjavanju ličnih interesa i zadovoljavanju svojih partijskih kadrova rasporedom „po dubini“ u lokalnim preduzećima čiji je Opština osnivač, kao i u državnim, u posljednjih godinu nakon promjene vlasti".

"Na kraju možemo konstatovati da je na snazi sistemsko urušavanje našeg grada u prethodnih osam godina, samo dobilo „pojačanje“ u vidu državne vlasti u posljednjoj godini. Međutim, građani Berana nijesu slijepi na ovakav neodgovoran odnos bahatih beranskih vlastodržaca", zaključila je Femić.

Bonus video: