Ženski klub Skupštine: Krivokapić i Borovinić Bojović da povuku Predlog zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji

U saopštenju se navodi da kopredsjednice Kolegijuma Ženskog kluba, Branka Bošnjak i Vesna Pavićević smatraju da je navedeni predlog lošiji od važećeg zakonskog rješenja i napominju da su im se mnogi subjekti civilnog sektora obratili sa zahtjevom da se povuče Predlog zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji

9485 pregleda 6 komentar(a)
Krivokapić i Borovinić Bojović, Foto: Gov.me/Saša Matić
Krivokapić i Borovinić Bojović, Foto: Gov.me/Saša Matić

Kolegijum Ženskog kluba Skupštine Crne Gore saopštio je danas da je na Trećoj sjednici, održanoj 5. novembra 2021. godine, jednoglasno odlučio da se obrati i zatraži od predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića i ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović da povuku Predlog zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji iz skupštinske procedure.

U saopštenju se dodaje da kopredsjednice Kolegijuma Ženskog kluba, Branka Bošnjak i Vesna Pavićević smatraju da je navedeni predlog lošiji od važećeg zakonskog rješenja i napominju da su im se mnogi subjekti civilnog sektora obratili sa zahtjevom da se povuče Predlog zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji.

"Nadamo se da ćete uvažiti zaključak sa Kolegijuma Ženskog kluba i civilnog sektora i da ćemo zajednički, kroz organizovanje javne debate, doći do najboljeg zakonskog rješenja koje tretira pitanja predviđena ovim predlogom zakona", navodi se u dopisu upućenom Krivokapiću i Borovinić Bojović.

Bonus video: