Bojović: Ne čudi što se Đukanović prepoznao u objavi Američke ambasade

"Kabinet predsjednika je večeras 'hrabro' odlučio da Amerikance upozori šta se smije, a šta ne smije naglašavati u 'otvorenim i sadržajnim razgovorima'," kazao je poslanik DF-a

17690 pregleda 13 komentar(a)
Bojović, Foto: DNP
Bojović, Foto: DNP

Potpredsjednik Demokratske narodne partije, poslanik Dragan Bojović, saopštio je da su predsjednik države Milo Đukanović i njegov kabinet "u svojoj političkoj nemoći i izbezumljenosti počeli da demantuju i zvanične stavove velikih sila".

"Tvrdeći da je objava Američka ambasade iskonstruisana i lažna, kabinet predsjednika je večeras 'hrabro' odlučio da Amerikance upozori šta se smije, a šta ne smije naglašavati u 'otvorenim i sadržajnim razgovorima'. Naravno, nije iznenađenje to što se Đukanović prepoznao u izjavi Američke ambasade da su Gabrijel Eskobar i 'SAD zabrinute zbog ukorijenjene korupcije u zemlji'. Pa u čemu bi se drugo Đukanović i prepoznao ako ne u korupciji?", pitao je Bojović.

On je kazao da je iznenađenje, međutim, što se, i nakon godinu dana od izbornog poraza njegove partije, "ovaj generator i glavni protagonista korupcionaških afera još nalazi na poziciji predsjednika države". "Usuđujući se pritom da drži etičke i političke lekcije i nama, i Amerikancima, i cjelokupnoj međunarodnoj zajednici", poručio je on.

Bonus video: