Radovanić: Đukanović slao ljude na Dubrovnik, pratio šešeljevsku politiku, pa obukao odijelo evropejca

Radovanić je naveo da je Đukanović političar prošlosti, čega, kako navodi, i on polako postaje svjestan, zato i ne treba da čudi njegova ovakva rekacija koju je uputio direktno EU, te da je ovakva reakcija plod nervoze lidera DPS
147 pregleda 11 komentar(a)
Mileta Radovanić, Foto: URA
Mileta Radovanić, Foto: URA
Ažurirano: 05.11.2017. 07:57h

Član Glavnog odbora Građanskog pokreta URA, Mileta Radovanić, kazao je da je predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović, čovjek koji je slao ljude na Dubrovnik, podržavao tzv. rat za mir i pratio šešeljevsku politiku obukao odijelo evropejca i sebe dugo predstavljao za spasioca države i jedinog zaštitnika njenog evropskog puta.

"Ono što sada konačno postaje jasno i EU jeste da takav politički kameleon ne može izvesti valjane i suštinske reforme koje su Crnoj Gori nasušno potrebne, bez obzira koliko god se trudio da sebe predstavi "evropljaninom"", kazao je Radovanić za "Vijesti".

Đukanović je prekjuče na konferenciji "Izazovi na putu ka EU" rekao da se EU i dalje ponaša kao nevjesta iz perioda poslije Hladnog rata, kada je ona bila cilj kojem treba ići.

Radovanić kaže da je pritisak međunarodne zajednice na Đukanovića sve veći, da gubi podršku i u svom DPS, a da su građani sve hrabriji i čvršći u svojoj odluci da njega pošalju u političku penziju.

"A nakon dolaska nove, odgovorne i transparentne vlasti, doći će i vrijeme da svi zajedno svedemo račune, pa da svako plati svoj ceh", kazao je Radovanić.

Radovanić je naveo da je Đukanović političar prošlosti, čega, kako navodi, i on polako postaje svjestan, zato i ne treba da čudi njegova ovakva rekacija koju je uputio direktno EU, te da je ovakva reakcija plod nervoze lidera DPS.

"Razlog je to što ni u samom DPS-u više ne drži sve pod svojim rukama. Neslaganje i tinjajući sukob na relaciji premijer-predsjednik DPS sve je izraženiji. Vidimo da postoji jasna podijeljenost koja se najbolje ogleda u tome da kampanju na Cetinju vodi lično Đukanović, dok kampanju u Mojkovcu vodi direktno Marković i njegova dugogodišnja desna ruka Veljović. Podjela na dvije frakcije, dva tabora je više nego očigledna", kazao je Radovanić.

Predsjednik Demosa Miodrag Lekić je juče kazao da Đukanović ponižava i ruga se EU sa neukusno-pamfletskim asocijacijama.

Bonus video: