DPS Andrijevica: Samoprozvani šerif Novović uručio otkaze za devet radnika "Vodovoda"

Iz DPS-a pozvali nadležne institucije da ispitaju slučaj i adekvatno reaguju, jer se radi o "evidentno gruboj povredi pravnog poretka" i kršenju zakonskih normi

3998 pregleda 11 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Željko Novović, vršilac dužnosti direktora andrijevičkog lokalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija", uprkos tome što mu je istekao period na koji je imenovan za v.d. direktora, uručio je devet otkaza licima koja su bila zaposlena na neodređeno na poziciji zaštitara, saopšteno je iz tamošnjeg Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

Kazali su da je u pitanju klasičan primjer partijskog revanšizma koji za posljedicu može imati da otpušteni radnici, u potrazi za poslom, napuste Andrijevicu.

"Ni tu nije kraj sage o zaštiti najboljeg interesa zaposlenih, pa je samoprozvani šerif u ime Društva sklopio posao sa jednom privatnom firmom, te za njen račun angažovao nova lica koja će pokrivati iste pozicije po osnovu kojih je prethodnicima uručen otkaz", saopšteno je iz andrijevičkog DPS-a.

Dokument koji je DPS dostavio medijima
Dokument koji je DPS dostavio medijimafoto: DPS Andrijevica

Pozvali su nadležne institucije da ispitaju slučaj i adekvatno reaguju, jer se radi o "evidentno gruboj povredi pravnog poretka" i kršenju zakonskih normi.

Apelovali su da se stane na put "hajdučiji i bezakonju izazvanom zapošljavanjem po političkoj podobnosti", te kazali da će DPS pružiti neophodnu pravnu pomoć u konkretnoj situaciji.

Bonus video: