Mojkovačka URA: DPS devastira prostor uz obalu Tare gradeći barake navodno za socijalne slučajeve

"Devastaciju prostora sada radi par ljudi, nosioci liste DPS-a, potpomognuti i uz amin koordinatora Veljovića koji je to radio i u prethodnom vremenu na određenim lokacijama“, poručuju iz mojkovačke URE

7080 pregleda 9 komentar(a)
Foto: GP URA
Foto: GP URA

Opština Mojkovac ovih dana uz mehanizaciju Komunalnog preduzeća, postaje divlji graditelj zloupotrebljavajući službeni položaj i gradeći dvije barake navodno za socijalne slučajeve, saopštili su danas iz mojkovačke URE.

Tvrde da su obavijestili nadležnu inspekciju radi zaštite prostora pored Tare, gdje DUP „Podbišće“ predviđa elitnu turističku parcelu sa zelenom površinom.

„Opština hoće sa barakama bez dozvola i planske dokumentacije da krčmi državnu imovinu i uništava prostor na vrlo elitnom dijelu obale Tare. Razvojna šansa Mojkovca je upravo ta lokacija uz Taru, suzu Evrope, a DPS vlast ne preza da uzme glasove zloupotrbljavajući po ko zna koji put socijalne slučajeve i pitanja“, poručuju iz mojkovačke URE.

Ocjenjuju i da DPS-u očito gori pod nogama pa sada devastiraju prostor i razvojne šanse Mojkovca.

„Kada URA bude dio nove vlasti molimo ljude, ako su u pitanju socijalni slučajevi, kojima su ovi objekti valjda namijenjeni da se jave da sagledamo mogućnost rješavanja stambenog pitanja. Naći ćemo lokaciju uz odobrenje SO Mojkovac. Devastaciju prostora sada radi par ljudi, nosioci liste DPS-a, potpomognuti i uz amin koordinatora Veljovića koji je to radio i u prethodnom vremenu na određenim lokacijama“, poručuju iz mojkovačke URE.

Dodaju da je Veljović sve vrijeme pospješivao divlju gradnju u Mojkovcu, i bio garant da se nelegalno izgrađeni objekti neće srušiti dok je on direktor policije.

„Gospodo iz DPS-a vi ste pluskvamperfekat, davno prošlo vrijeme. Zaštitićemo Mojkovac od vaše devastacije“, poručuju na kraju saopštenja.

Bonus video: