DF će organizovati pojedinačne sastanke sa partijama vlasti

DF se zahvalio partijama skupštinske većine zbog iskazane spremnosti na razgovor

18560 pregleda 74 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Demokratski front (DF) saopštio je danas da će organizovati pojedinačne sastanke sa svim partnerima iz vlasti, kako bi usaglasili rješenje u vezi sa njihovim predlogom o izboru nove Vlade.

Lideri DF-a su u ponedeljak na sastanku sa kolegama iz parlamentarne većine predložili formiranje nove vlade i oročili partije da se izjasne do danas u podne.

Iz DF-a su saopštili da "iskazuju zadovoljstvo" odgovorima koje su dobili od koalicionih partnera iz parlamentarne većine u Skupštini, a povodom inicijative za izbor nove vlade.

"Naime, naša inicijativa za izbor nove vlade je dobila na prvom zajedničkom sastanku podršku važnih političkih subjekata, a ostali članovi vladajuće koalicije su današnjim odgovorima iskazali spremnost da razgovaraju o svim pitanjima vezano za ovu temu kao i sve druge koje se odnose na budućnost Crne Gore", navodi se u saopštenju.

DF se zahvalio partijama skupštinske većine zbog iskazane spremnosti na razgovor.

"U narednim danima ćemo organizovati pojedinačne sastanke sa svim partnerima kako bi prije organizacije ponovnog zajedničkog sastanka mogli da se pojavimo sa cjelovitim, i vjerujemo usaglašenim rešenjem, a na osnovu onog što smo obećali građanima u predizbornoj kampanji", rekli su iz DF-a.

DF je 1. novembra saopštio da nema rekonstrukcije Vlade i zatražio formiranje nove.

"Ako smo svi posvećeni evropskim integracijama kao što to javno saopštavamo, onda treba da pođemo od činjenice da nas izostanak eventualnog dogovora u parlamentarnoj većini sve više i više udaljava od tog cilja. Oslanjajući se na snažnu podršku koju su nam dali građani na izborima 30. avgusta prošle godine i ne želeći da iznevjerimo njihova očekivanja, DF će uložiti najveće moguće napore da nađemo zajednički jezik i postignemo sveobuhvatan dogovor na korist svih građana Crne Gore", poručili su iz Fronta.

Bonus video: