Petru Ivanoviću skinut imunitet

Skupština nije odobrila da se pokrene krivični postupak protiv Dragana Krapovića, Vladana Raičevića, Milana Kneževića, Miluna Zogovića i Zdenke Popović.

46565 pregleda 59 komentar(a)
Ivanović, Foto: Printscreen
Ivanović, Foto: Printscreen

Skupština je danas glasovima parlamentarne većine i dijela opozicije skinula imunitet poslaniku Demokratske partije socijalista Petru Ivanoviću.

Za skidanje imuniteta Ivanoviću glasalo je 57 poslanika, dok je jedan bio protiv.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) sumnjiči Ivanovića da je kao bivši ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja u Vladi Crne Gore, u toku 2015. do aprila 2016. godine nezakonito stekao imovinsku korist u iznosu preko 30 hiljada EUR, tokom dodjele sredstva iz Abu Dabi fonda.

Skupština nije skinula imunitet poslaniku Demokrata Draganu Krapoviću protiv kojeg je SDT formiralo predmet da je izdavao naredbe i uputstva, i podstrekavao šefove budvanskih komunalaca i vatrogasaca da vozilima blokiraju saobraćajnice “radi izazivanja nereda i suprotstavljanja policiji” prilikom prošlogodišnje političke krize u toj opštini.

Imunitet nije skinut poslanicima Pokreta za promjene Vladanu Raičeviću, Demokratskog fronta Milanu Kneževiću i Milunu Zogoviću, kao ni poslanici Demokrata Zdenki Popović. Protiv su glasali svi poslanici parlamentarne većine.

"Prvi put na Javnom servisu pred svim građanima, a drug i put kada sam od svih članova Administrativnog odbora da podrži predmetnu inicijativu. Taj čin govori o meni i mojim ubjeđenjima o sopstvenoj krivici. Sada, isto činim i treći put. Pozivam sve kolege poslanike da se ujedine oko ove tačke i zajednički glasaju. Neka svako svoju podršku usladi sa sopstvenim motivima. Želim da vjerujem da ćemo se nakon toga, kao odgovornio ljudi, baviti principima", kazao je Ivanović.

Bonus video: