URA: Nadležni da sankcionišu vinovnike verbalnog napada na Raonića

"Ne smjemo dozvoliti da u crnogorskom društvu ima mjesta ekstremizmu i nasilju bilo koje vrste a izolovane slučajeve koji se javljaju treba na odgovarajući način procesuirati“, navode iz URE

5648 pregleda 15 komentar(a)
Foto: GP URA
Foto: GP URA

Građanski pokret URA najoštrije osuđuje incident na tribinama Stadiona pod Goricom gdje je sinoć grupa lica na nasilnički način verbalno nasrnula na generalnog direktora Radio-televizije Crne Gore (RTCG) Borisa Raonića, koji je utakmicu Crna Gora – Holandija pratio sa svojim maloljetnim djetetom.

„Očekujemo od nadležnih organa da utvrde postoji li krivične ili prekršajne odgovornosti u ovoj situaciji i vinovnike incidenta sankcionišu na odgovarajući način. Ne smjemo dozvoliti da u crnogorskom društvu ima mjesta ekstremizmu i nasilju bilo koje vrste a izolovane slučajeve koji se javljaju treba na odgovarajući način procesuirati“, navode iz URE.

Dodali su da taj izolovani, necivilizacijski postupak nije bacio sjenku na sjajnu igru crnogorske reprezentacije u pomenutom meču nad Holandijom i čestitali fudbalskoj reprezentaciji na rezultatu.

Bonus video: