ženski klub skupštine predao u proceduru dva zakonska akta

Izmjenama zakona žele da olakšaju prelazak granice i dobijanja pasoša djeci povjerenoj na staranje jednom roditelju

Iz Ženskog kluba Skupštine saopšteno da je ovo početak niza konkretnih aktivnosti koji će članice procesuirati "i pokazati da postoje zajedničke teme koje su iznad partijskih ograda"

3709 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Skupstina.me
Foto: Skupstina.me

Članice kolegijuma Ženskog kluba Skupštine Crne Gore predale su u proceduru dva zakonska akta - Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o putnim ispravama i Predlog zakona o dopuni Zakona o graničnoj kontroli.

Kako se navodi u saopštenju potpredsjednice Skupštine Branke Bošnjak ovim predlozima će se olakšati prelazak granice i dobijanja pasoša djeci koja su povjerena na staranje jednom roditelju.

"Svjesne činjenice da se nerijetko dešava da djeca trpe zbog neodgovornosti jednog od razvedenih roditelja koji se svete bivšem partneru na taj način što izbjegavaju davanje saglasnosti da dijete izvadi pasoš ili putuje van Crne Gore, na ljetovanje, na ekskurziju, čak i na liječenje, te su predložile izmjene i dopune ova dva zakona na dobrobit djece. Imajući u vidu osjetljivost teme i mogućnost zloupotrebe, predložene zakone su usaglasile sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji u praksi sprovode ove zakone", navodi se u saopštenju.

Bošnjak dodaje da je ovo početak niza konkretnih aktivnosti koji će članice Ženskog kluba procesuirati "i pokazati da postoje zajedničke teme koje su iznad partijskih ograda".

Potpis na predlog je stavio i poslanik Boris Mugoša koji je pridruženi član Ženskog kluba, s obzirom da klub SD u ovom sazivu nema predstavnicu manje zastupljenog pola.