Raščanin Radičević: Neće postojati obavezna sredstva za kulturu, finansiranje se svodi na "daj koliko daš"

Tvrdi da će finansiranje koje se uvodi zavisiti u potpunosti od vlasti koju sada ništa ne sprečava da kaže da im se ne dopada nijedan projekat, rad i da neće izdvojiti novac

3082 pregleda 3 komentar(a)
Raščanin Radičević, Foto: Socijaldemokrate
Raščanin Radičević, Foto: Socijaldemokrate

Najnoviji biser mudrosti dolazi odakle do iz resora zaduženog za finansije, i to i vidu brisanja najmanjih zagarantovanih sredstava za oblast kulture, kazala je predsjednica Foruma žena Socijaldemokrata Ivana Raščanin Radičević.

"Dakle, više neće postojati obaveza da se garantuju makar minimalna sredstva, koja su za kulturu iznosila 2,5 do 3 odsto budžeta, već se uvodi finansiranje "daj koliko daš"", navodi Raščanin Radičević.

Tvrdi da će finansiranje koje se uvodi zavisiti u potpunosti od vlasti koju sada ništa ne sprečava da kaže da im se ne dopada nijedan projekat, rad i da neće izdvojiti novac.

"Odnosno, ova važna oblast stavlja se u potpuno zavistan položaj od novih vladajućih struktura i njihovih procjena "lijepog" i "dobrog". A obzirom na to kako su se te estete iz Vlade, širokog duha, pune otvorenosti za saradnju sa kultirnim djelatnicima pokazale do sad, vjerujemo da se ovakva zakonska rješenja služe za sistemsko urušavanje ove oblasti", zaključuje u saopštenju.

Bonus video: