DPS Mojkovac: Nedopustivo blokiranje ulaza MUP-a, maksimalni dometi demokratije URE

Oni su pozvali nadležne institucije da reaguju i stanu na put daljim narušavanjima prava građana u Mojkovcu od strane URE i njenih pristalica "koje zloupotrebljavaju svoj službeni položaj ne bi li se tako uhvatili za slamku koje ipak nema"

9095 pregleda 20 komentar(a)
Ilustracija, Foto: DPS
Ilustracija, Foto: DPS

Apsolutno je nedopustivo blokiranje ulaza MUP-a kojim je Ivan Ašanin spriječio građane Mojkovca da danas ostvare svoja prava. To su očigledno maksimalni dometi demokratije njegove partije, ali sigurno da nije ono što građani Mojkovca žele, saopštili su iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Mojkovac.

"Političko posrnuće URE danas je kulminiralo divljačkim upadom u prostorije MUP-a koji je predvodio Ivan Ašanin sa nekolicinom svojih pristalica. Nakon što je izgubio sve političke konce, Ašanin je radikalizovao svoju političku kampanju svjesno ulazeći u zonu krivične odgovornosti. Posebno je alarmantno što svu ovu dramu Ašanin izvodi uz podršku svoje supruge koja je zaposlena u MUP-u i koja iznosi podatke građana iz službenih evidencija čime krši važeće zakone i zloupotrebljava svoj položaj u političke svrhe", navodi se u njihovom saopštenju.

Prema njihovim riječima, niko nije iznad Ustava i zakona Crne Gore, a "pogotovo ne Ašanin i URA".

Iz DPS-a Mojkovac su istakli da su građani i građanke Mojkovca revoltirani ovakvim postupanjem kojim su narušena njihova Ustavom zagarantovana prava.

Oni su pozvali nadležne institucije da reaguju i stanu na put daljim narušavanjima prava građana u Mojkovcu od strane URE i njenih pristalica "koje zloupotrebljavaju svoj službeni položaj ne bi li se tako uhvatili za slamku koje ipak nema".

Bonus video: