Radulović: Dijalog svih političkih aktera suštinski za napredak

Lajčak pozdravio rezultate Crne Gore u borbi protiv organizivanog kriminala i korupcije

1616 pregleda 0 komentar(a)
Foto: MVP
Foto: MVP

Uloga Crne Gore važna je za Zapadni Balkan i dijalog kao osnov saradnje i napretka, boljeg povezivanja i održivog rasta cijelog regiona, rečeno je na današnjem sastanku ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića i specijalnog izaslanika Evropske unije za Zapadni Balkan i dijalog Srbije i Kosova Miroslava Lajčaka u Briselu.

Ono što je neupitno, kazao je Radulović, jeste evropska perspektiva i strateško opredjeljenje Crne Gore da uprkos izazovima na unutrašnjem planu ispunjava obaveze iz svoje evropske agende. Naglasio je da borba protiv organizovanog kriminala i korupcije predstavlja prioritet na popisu onoga što treba biti učinjeno.

Radulović je, kako je saopšteno iz MVP-a, potvrdio stav da je dijalog svih političkih aktera o važnim pitanjima suštinski za napredak, rekavši da je vladavina prava jedan od ključnih prioriteta Vlade, te da se u tom dijelu radilo na otkrivanju brojnih kriminalnih poduhvata.

Reformski procesi, kako je istaknuto, idu "ruku pod ruku sa evropskim vrijednostima koje Crna Gora baštini i na putu svoje integracije učvršćuje".

"Neupitna podrška EU na tom putu apotrofirana je i tokom ovog susreta, a specijalni predstavnik Unije istakao je da se politički dijalog svih aktera mora intenzivirati u cilju bržeg integracionog procesa", dodaju iz ministarstva.

Kazali su da je Lajčak pozdravio i rezultate u borbi protiv organizivanog kriminala i korupcije.

Radulović je, kazavši da će Crna Gora dosljedno nastaviti putem koji je odabrala, poručio da ideje na kojima počiva crnogorska spoljna politika ostaju iste, a to su EU integracija, posvećenost transatlantskim odnosima, te trud da unaprjeđujemo dobrosusjedske odnose, što je, kako je istakao, jedan od temelja spoljne politike.

Bonus video: