smatra da je cilj da se diskredituju učinci crne gore

SDT formirao predmet povodom Tačijevih navoda; Đukanović: Još jedna iskonstruisana afera

Predsjednik je rekao da se raduje efikasnom postupanju tužilaštva i da će se odazvati pozivu bilo kojeg državnog organa. "Danas više niko ne pominje Pandorine papire, jednako tako neće pominjati i ove priče iz Italije i Albanije", kazao je

48409 pregleda 60 komentar(a)
Đukanović, Foto: Boris Pejović
Đukanović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Milo Đukanović kazao je da je informisan da je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) formiralo predmet povodom navoda albanskog naftnog tajkuna Rezarta Tačija, koji ga pominje u kontekstu međunarodnog pranja novca i sumnjivih isplata u vezi sa italijanskim državljanima.

Rekao je da se raduje efikasnom postupanju tužilaštva i da će se odazvati pozivu bilo kojeg državnog organa.

Vijestima je nezvanično iz SDT-a saopšteno da je predmet formiran.

Đukanović je na konferenciji za medije u Rezidenciji na Cetinju, gdje je razgovarao predsjednikom Poljske Andžejom Dudom, kazao da je "manje-više u odnosu na ovu temu sve rečeno".

"Riječ je o potpuno iskonstruisanoj aferi. Iz Kabineta je ranije saopšteno da ne znam o kojim osobama se radi, niti sam sa njima nikakav kontakt imao. I banka (Prva banka prim.aut) je rekla da sa tim ljudima nije imala nikada kontakt. Rekao bih da se radi o falsifikatu, postali su neka vrsta prakse u političkom životu i medijskoj praksi gdje se želi suberzivno želi skretati pažnja javnosti sa realnih problema u Crnoj Gori, kao što je nefunkcionalna i neodrživa vlast i onda se želi javnost zabavljati sa novim aferama", rekao je Đukanović.

I nedavno je, dodaje, bilo "jedne takve afere".

"U središtu tih afera sam ja, a njihov cilj je diskreditovati ono što su učinci Crne Gore u prethodnom periodu. Ne bih rekao da su ti učinci mali. Zaista vjerujem u sve što sam radio. Imamo jak politički pokret koju pokušava sve to diskreditovati. Potrebno je samo nekoliko dana da se sve te afere raspadnu kao kula od karata. Danas više niko ne pominje Pandorine papire, jednako tako neće pominjati i ove priče iz Italije i Albanije", naveo je Đukanović.

Iz tog, kako kaže, bogatog repertoara iskonstruisanih afera "čak ni tako zahtjevne adrese kao što je Javni servis ne koristimo da nešto naučimo, nego se opet pecamo u zamke koje nam pripremaju drugi ili sami želimo da budemo ribolovci koji će postavljati takve zamke".

"Nemam nikakvog odnosa osam godina sa tom bankom i sve to tamo piše. Ali sve to je sastavni dio balkanske interpretacije slobode medija", zaključio je Đukanović.