Nimanbegu: Krivokapić i Bojanić da reaguju zbog govora mržnje Radonjića

"Pošto su izostale reakcije drugih institucija, nadam se da će vaša reakcija, ispred Vlade i nadležnog Ministrstva biti primjer za sve državne službenike i zaposlene u državnim preduzećima da je ovo neprihvatljivo i čak podložno krivičnom gonjenju

18084 pregleda 18 komentar(a)
Nimanbegu, Foto: Boris Pejović
Nimanbegu, Foto: Boris Pejović

Poslanik i predsjednik Force Genci Nimanbegu obratio se premijeru Zdravku Krivokapiću i ministru kapitalnih investicija Mladenu Bojaniću zbog, kako je naveo "neprihvatljivog govora mržnje koji mu je uputio Radomir Radonjić".

Radonjić je direktor Hidroelektrane Piva, a Više državno tužilaštvo je večeras izdalo nalog policiji da prikupi obavještenja o njegovim spornim Facebook objavama.

Nimanbegu je u saopštenju naveo da je za postupak Radonjića saznao iz medija.

"Sa tog profila sam i ranije dobijao poruke neprihvatljivog sadrzaja ali nisam pokrenuo nikakvu porceduru. Moj govor u Skupštini na mom maternjem, za mene najljepšem jeziku, albanskom jeziku, je ne samo demokratsko pravo već i ljudska obaveza koji sam koristio i naravno koristiću još više u Crnoj Gori. Sada cijenim da je nivo govora mržnje, uvrede prevazišao svaku mjeru te od vas očekujem da ako se radi o funkcioneru koji je zapošljen u preduzeću u državnom vlasništvu (HE Piva) očekujem vašu reakciju i da u skladu sa vašim nadležnostima preduzmete odgovarajuće mjere", napisao je Nimanbegu na svom Fejsbuk profilu.

Naveo je da očekuje i da ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić pokrene proceduru suspenzije Fejsbug naloga Radonjića.

"Pošto su izostale reakcije drugih institucija, nadam se da će vaša reakcija, ispred Vlade i nadležnog Ministrstva biti primjer za sve državne službenike i zaposlene u državnim preduzećima da je ovo neprihvatljivo i čak podložno krivičnom gonjenju. Moje obraćanje vama ima za cilj de se ove stvari preveniraju u budućnosti i da se zaštite pripadnici manjina, a i javni funkcioneri od govora mržnje. To se može uraditi samo ako Vi iz Vlade preduzmete odgovarajuće mjere. Očekujem da me hitno obavjestite o preduzetim mjerama, i cijenim da imate demokratskog kapaciteta osudite takvu reakciju Radovana Radonjića odgovarajućim mjerama, a ne samo verbalnom osudom", zaključio je Nimanbegu.

Bonus video: