Administrativni odbor predložio smjenu Radonjića i Obrenovića

Škrelja tvrdi da je SDT zatražio da se ministarki Injac skine imunitet, sekretarka Vučinić kazala da bi bili upoznati da je tako nešto stiglo Odboru

18554 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Screenshot/Youtube
Foto: Screenshot/Youtube

Poslanik Demokratske partije socijalista Ljuiđ Škrelja kazao je na sjednici Administrativnog odbora da imaju informaciju da je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) zatražilo od tog radnog tijela da se ministarki odbrane Oliveri Injac skine imunitet.

Sekretarka odbora Goranka Vučinić kazala je da bi i Škrelja i ostali članovi odbora bili upoznati da je tako nešto stiglo Odboru:

„Nemamo nikakvu najavu, niti imamo bilo koji akt koji je od SDT-a ili predsjednika Parlamenta dostavljen službi Administrativnog odbora“, saopštila je Vučinić.

Škrelja je tražio da se tačka o razrešenju predsjednika Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka Sretena Radonjića i člana Savjeta Bojana Obrenovića povuče sa dnevnog reda današnje sjednice odbora i odgodi za naredno zasjedanje, navodeći da ima i važnijih tačaka kojima bi trebalo da se bave.

Predlog inicijative za razrešenje Radonjića i Obrenovića odboru su podnijeli poslanici DF-a Milun Zogović, Radoš Zečević i Dragan Vukić (SNP) zbog toga što je Savjet u martu prošle godine donio mišljenje da se javno objave imena i adrese boravka osoba koje su u bile u samoizolaciji.

Predsjednik Administrativnog dbora Milun Zogović je kazao da se izvinjava što ta tačka i ranije nije bila na dnevnom redu jer je evidentno da je došlo do povrede prava određenih građana Crne Gore, čija su imena, suprotno Zakonu o zaštiti ličnih podataka, javno objavljena.

„Tako da su bili izloženi stigmatizaciji i potencijalnoj diskriminaciji, što je utvrdio i ustavni sud“, rekao je Zogović.

Odbor je predložio Skupštini sa sedam glasova za i protiv četiri glasa opozicije (DPS i BS) da razriješi Radonjića i Obrenovića.

Zogović je kazao da se tom radnom tijelu obratila ranije ministarka bez portfelja Marija Vučinović sa zahtjevom za produženje prava na naknadu po prestanku funkcije, imajući u vidu da ostvaruje pravo na starosnu penziju. Odbor je donio rješenje o produženju prava na naknadu.

Isto je odobreno i ranijem ministru rada Kemalu Purišiću.

Bonus video: