URA: Crna Gora građanska država u kojoj nacionalizmi i ekstremizmi nikada neće proći

"Sve izolovane slučajeve kojima nažalost prisustvujemo treba javno osuditi a nadležni organi trebaju promptno da reaguju i sankcionišu ovakve ekscese. Crna Gora je građanska država u kojoj nacionalizmi i ekstremizmi sa bilo koje strane nikada neće proći i biti društveno prihvatljivi", navode u saopštenju

2572 pregleda 3 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Najnoviji eksces i besprizorni govor mržnje direktora Hidroelektrane "Piva" Radomira Radonjića na njegovom privatnom nalogu na društvenoj mreži Fejsbuk zaslužuje oštru sankciju nadležnih i njegovu suspenziju kao direktora na mjestu koje obnaša, kazali su iz Građanskog pokreta URA.

Oni su reagovali na natpise Raonjića u kojim na "nacionalistički, ekstremistički i besprizoran način vrijeđa građane Crne Gore".

Iz URE kažu da u Crnoj Gori nema mjesta nacionalizmu, ekstremizmu ili bilo kojoj retrogradnoj ideji i da država u tom segmentu ne smije da bude troma.

"Sve izolovane slučajeve kojima nažalost prisustvujemo treba javno osuditi a nadležni organi trebaju promptno da reaguju i sankcionišu ovakve ekscese. Crna Gora je građanska država u kojoj nacionalizmi i ekstremizmi sa bilo koje strane nikada neće proći i biti društveno prihvatljivi", navode u saopštenju.

Bonus video: