povodom predmeta koji je formiralo Odt protiv funkcionera df

Vuksanović Stanković dala izjavu u CB Podgorica: Napad doživljavam kao pokušaj zastrašivanja

"Izjavu sam dala, svjesna činjenice da su ovakvi verbalni napadi postali uobičajeni u Crnoj Gori u proteklih godinu dana"

15289 pregleda 23 komentar(a)
Vuksanović Stanković, Foto: Luka Zeković
Vuksanović Stanković, Foto: Luka Zeković

Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) u Skupštini Crne Gore, Draginja Vuksanović Stanković danas je dala izjavu u Centru bezbjednosti (CB) Podgorica povodom predmeta koji je formiralo Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Nikšiću protiv funckionera Demokratskog fronta (DF), saopšteno je iz SDP.

Iz te partije su kazali da su funkcioneri DF na primitivan način vrijeđali Vuksanović Stanković na jednoj društvenoj mreži.

"Izjavu sam dala, svjesna činjenice da su ovakvi verbalni napadi postali uobičajeni u Crnoj Gori u proteklih godinu dana. Ovaj napad ne doživljavam napadom samo na sebe, kao ženu, majku, ćerku i suprugu. Ovaj napad doživljavam prije svega kao pokušaj zastrašivanja kako se ne bi i dalje borila za građansku, uspješnu i evropsku Crnu Goru", navela je poslanica SDP.

Ona je dodala da se "ovim sramnim ponašanjem predstavnika nove vlasti pokušava poslati i poruka svim ženama i djevojčicama da njihovo mjesto nije na javnoj sceni, da ne treba da se bave naučnim radom, da budu poltičarke, novinarke, profesorice, uspješne privrednice".

"Međutim, ovi napadi na mene, na moje kolege poslanike iz manjinskih partija, na vjerske velikodostojnike, na sve one koji misle da im se može jer je "osvježilo" neće me pokolebati da se sa još većom energijom nastavim boriti za ono što su temeljne vrijednosti države Crne Gore – njen građanski, multietnčki i evropski identitet", zaključila jeVuksanović Stanković.

Preporučujemo za Vas