Abdić: Borovinić Bojović odgovorna za tragičnu zdravstvenu situaciju jer je nesposobna da nametne adekvatne mjere

"Gospođo Borovinić, za razliku od gurua vaše Vlade Milojka Spajića, koji djeluje tajno i organizovano i kad nas zadužuje i kada, umjesto Vas, propisuje zdravstvene mjere, kao tokom ljetošnje turističke sezone, mi djelujemo javno, direktno i konkretno"

8474 pregleda 57 komentar(a)
Abdić, Foto: Printscreen/YouTube/DPS
Abdić, Foto: Printscreen/YouTube/DPS

Ministarstvo zdravlja pokazalo je danas, još jednom, koliko je izgubljeno u vremenu i prostoru promašivši spinom kojim se pokušao predstaviti DPS kao neko ko tajno stoji iza jutrošnjeg građanskog protesta, kazao je član Predsjedništva Demokratske partije socijalista (DPS) Nermin Abdić.

"Gospođo Borovinić, za razliku od gurua vaše Vlade Milojka Spajića, koji djeluje tajno i organizovano i kad nas zadužuje i kada, umjesto Vas, propisuje zdravstvene mjere, kao tokom ljetošnje turističke sezone, mi djelujemo javno, direktno i konkretno. Zato vam još jednom javno, najdirektnije saopštavamo: Vi ste odgovorni za tragičnu zdravstvenu situaciju, Vi ste odgovorni jer ste nesposobni da nametnete adekvatne mjere i da ih neposredno sprovedete na terenu, Vi ste odgovorni jer ste, sa kolegama iz Vlade, primjer neodgovornog ponašanja i kršenja mjera, Vi ste odgovorni jer ni premijeru nijeste uspjeli da objasnite zašto treba da se vakciniše", poručio je Abdić.

Istakao je da je zbog svega ovoga Borovinić Bojović najdirektnije odgovorna za gubitak desetina ljudskih života "koji su mogli biti sačuvani da ste se bavili svojim poslovima na odgovarajući način".

Poslanik DPS-a Halil Duković kazao je da koliko Ministarstvo zdravlja Crne Gore nastupa beskrupulozno i koliko je nezainteresovano za zaštitu zdravlja građana, najbolje pokazuje to što, umjesto prihvatanja odgovornosti za desetine mrtvih svakog dana u Crnoj Gori, mijenja teze u pokušaju da odgovornost svali na druge.

"Pokušaj, da se jutrošnji protest predstavi kao napad DPS-a na ljekare, sraman je i pokazuje spremnost ministarke i njenog tima da trguje ljudskim životima i profesionalnom čašću kolega zarad čuvanja fotelje. DPS nema nikakve veze sa jutrošnjim protestom koji je bio usmjeren na političko rukovodstvo Ministarstva zdravlja, a ne na časne ljekare koji već godinu i po vode herojsku borbu sa nezapamćenom pandemijom koja je rezultirala tragičnim posljedicama", kazao je Duković.

Bonus video: