Krapović: Autore i inspiratore sramnog performansa treba da bude stid

"Kritika je jedno, ali stavljanje na teret smrt naših sugrađana i pokušati na njima i njihovim porodičnim tragedijama ubrati političke poene mogu samo oni kojima ništa nije sveto"

2896 pregleda 14 komentar(a)
Krapović, Foto: Savo Prelević
Krapović, Foto: Savo Prelević

Pozivam sve one kolege koji zloupotrebljavaju tešku epidemiološku situaciju i dio medija njima lojalnih da prekinu sa manipulacijama i pokušajima prikupljanja političkih poena na tragedijama porodica preminulih od kovida 19, saopštio je danas Dragan Krapović, poslanik Demokratske Crne Gore.

"Taj i takav način je zaista ispod svakog nivoa dostojanstva i to je ono što inspiriše sramne i nedostojne performanse, poput onog ispred Ministarstva zdravlja juče ujutru. Autore i inspiratore sramnog performansa treba da bude stid, jer reći da je ova Vlada i bilo koji pojedinac u njoj kriv za nečiju smrt, u trenutku kada su najrazvijenije države Evrope i svijeta u haosu zbog broja zaraženih i preminulih je gadost najvećeg mogućeg ranga. Ko je taj koji može da garantuje ili dokaže da bi bilo manje zaraženih ili umrlih da je neka mjera ili odluka bila drugačija? Ko je taj koji može da garantuje da nismo imali sezonu i da smo zatvorili granice, da bi nam danas bilo bolje, i da bismo imali manje zaraženih ili mrtvih?", istakao je Krapović.

On je dodao da je Crna Gora 2020. godine nakon takve sezone i zatvorenih granica imala 12.500 zaraženih u novembru.

"Da zaključim: kritika je jedno, ali stavljanje na teret smrt naših sugrađana i pokušati na njima i njihovim porodičnim tragedijama ubrati političke poene mogu samo oni kojima ništa nije sveto. I znajte da se zbog ovakvih vaših postupaka stidi svaki normalan građanin Crne Gore", rekao je Krapović.

Bonus video: