svečano otvaranje poprimilo elemente komedije

Nova dimenzija političkog rata DF i Demokrata u Budvi: Carević na terenima prije Radovića

Da su tereni otvoreni mimo njegovog znanja, ali i prisutva ostalih opštinskih funkcionera, prije svega iz reda Demokrata, Radović je saznao nakon što je na portalu Vijesti objavljen izvještaj sa svečanosti

36278 pregleda 55 komentar(a)
Carević sa delegacijom otvorio terene, Foto: Vuk Lajović
Carević sa delegacijom otvorio terene, Foto: Vuk Lajović

Politički rat između Demokratskog fronta i Demokrata u Budvi bukti mjesecima, ali je novu dimenziju dobio u petak kada je gradonačelnik Marko Carević (DF) požurio da otvori novi sportski kompleks u Petrovcu, nakon što je šef Skupštine Krsto Radović (Demokrate) najavio presijecanje vrpce za ponedjeljak.

Iako trenutna politička situacija u metropoli turizma više liči na dramu, svečano otvaranje sportskih terena koje je organizovao Carević sa saradnicima iz administracije, ali i građanima - pristalicama DF-a, poprimilo je elemente komedije.

Naime, Radović je petak objavio svečani program obilježavanja Dana opštine, 22. novembra, u kome je naznačeno da će u ponedjeljak u 9.30 časova, prije svečane sjednice Skupštine, biti organizovano i svečano otvaranje velikog sportskog kompleksa u Petrovcu.

Nakon što je Radovićev dopis stigao svima odbornicima, ali i opštinskim čelnicima, sekretarima, direktorima, ali medijima, uslijedio je obrt - Carevićeva administracija pozvala je medije da istog dana popodne dođu na svečanost u Petrovac.

Da su tereni otvoreni mimo njegovog znanja, ali i prisutva ostalih opštinskih funkcionera, prije svega iz reda Demokrata, Radović je saznao nakon što je na portalu Vijesti objavljen izvještaj sa svečanosti.

Povezani članci

19. Novembar 2021.

U Petrovcu otvoren sportski kompleks od 2.500 kvadrata

“Vijestima” je potvrđeno da će u ponedjeljak i “druga delegacija” - iz reda Demokrata biti na licu mjesta i otvoriti terene, za čiju izgradnju su se, kako su u više navrata isticali, upravo oni borili i insistirali da bude realizovana.

Carević nije krio oduševljenje na svečanosti da je njegova administracija ispunila obećanje od prije godinu, kada je

postavljao kamen-temeljac, da će Petrovac dobiti savremene sportske terene, dobar sadržaj za rekreaciju djece i omladine i ujedno i dopunu turističke ponude.

On je istakao da je to samo jedan u nizu projekata koji će biti realizovan u Petrovcu, mjestu kojeg je lokalna uprava decenijama zaboravljala.

Sekretar za komunalno-stambene djelatnosti Srđan Gregović pohvalio se da su u zoni sporta i rekreacije dobili kvalitetne površine od 2.500 kvadrata.

“Napravljen je teren za košarku i odbojku sa tribinama od 200 sjedišta, savremena vježbaonica u zaleđu igrališta. Takođe, u neposrednoj blizini je izgrađeno i igralište za djecu u dvije zone - za djecu mlađeg i starijeg uzrasta, sa amfiteatrom kapaciteta 150 sjedišta namijenjenog za organizaciju radionica na otvorenom, ili organizaciju društvenih događaja. Pored toga, u cilju povezivanja urbanog dijela Petrovca sa zonom Lučica uradili smo sanaciju i modernizaciju puta u dužni od 450 metara, postavili novu rasvjetu u dužini od 350 metara i nove trotoarske površine u dužini od 200 metara. Zadovoljstvo nam je da ovaj objekat će koristiti omladina, a u značajnoj mjeri biće i dio turističke ponude Petrovca”, kazao je Gregović.

Vrhunac političke krize u Budvi očekuje su upravo u ponedjeljak, na svečanoj sjednici koju će, kako je “Vijestima” potvrđeno, bojkotovati odbornički klub DF-a, ali i sam gradonačelnik Carević.

Oni odbijaju da prisustvuju događaju koji organizuje Radović, koga više, kako su istakli, ne priznaju za predsjednika Skupštine zbog, kako tvrde, dokazanih kriminalnih radnji i štete na račun budžeta Opštine, te utaje poreza, lažnog predstavljanja i veza koje je imao sa predstavnicima DPS-a iz redova organizovane kriminalne grupe Svetozara Marovića.

Ako Carević ne dođe, to će biti prvi put u istoriji da gradonačelnik ne prisustvuje sjednici, ukoliko u ponedjeljak DF ne organizuje paralelnu svečanost.

Uz Demokrate su i odbornici SNP-a, GP URA i Prave Crne Gore… Oni su su nedavno zaključili sporazum o zajedničkom djelovanju, a kao osnovni uslov rješavanja političke krize naveli su povlačenje Carevića i Radovića sa funkcija, a potom konstituisanje koalicije i saradnje sa DF-om na stvaranju nove administracije koja bi upravljala Budvom do septembra 2024.

Sa druge strane, Carević i DF su izričiti da Radović mora odmah da podnese ostavku zbog, kako su naveli, niza dokaza koje su iznijeli o njemu. Carević je kazao da je spreman da se povuče tek nakon što Radović sam napusti funkciju, alu uz uslov da ga može zamijeniti samo Nikola Jovanović, aktuleni šef njegovog kabineta.

Ovakva politička nadgornjavanja u Budvi sve više liče na to da je grad ušao u predizborne aktivnosti, jer se političke partije, iako poručuju da nije vrijeme za izbore, ponašaju upravo suprotno. Očigledno da i pored nadmoćne pobjede na lokalnim avgustovskim izborima, kada je DPS sa kolicionim partnerima doživio najveći politički poraz u dvije decenije, a vladajuće partije dobile više od dvije trećine glasova, mnoge lekcije nijesu naučene, pa su ponovljene stare svađe između Demokrata i DF-a koje građani slušaju već godinu i po.

”Vijestima” je potvrđeno da će u ponedjeljak i “druga delegacija” - iz reda Demokrata, otvoriti terene

Napravljen je teren za košarku i odbojku sa tribinama od 200 sjedišta, savremena vježbaonica u zaleđu igrališta. Takođe, u neposrednoj blizini je izgrađeno i igralište za djecu u dvije zone - za djecu mlađeg i starijeg uzrasta, sa amfiteatrom kapaciteta 150 sjedišta...