"poslije torture i privođenja završio u Urgentnom centru"

Bošnjak pisala Abazoviću, Sekuloviću i Brđaninu: Vukčević doživio iživljavanje predstavnika interventne jedinice

"Zato, očekujem od vas da ovaj slučaj hitno i detaljno ispitate i da ove pojedince, koji ne slučajno krše pravila i ne nose akreditacije, i koji se sa nepodnošljivom lakoćom iživljavaju nad pristojnim građanima, brukajući uniformu koju nose i zloupotrebljavajući svoj položaj, sankcionišete i ne date im više nikad priliku da mogu nešto slično da naprave", istakla je Bošnjak

17740 pregleda 25 komentar(a)
Bošnjak, Foto: Luka Zeković
Bošnjak, Foto: Luka Zeković

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore Branka Bošnjak navela je da je "član Mreže mladih Pokreta za promjene Danilo Vukčević doživio iživljavanje predstavnika interventne jedinice".

Ona se obratila otvorenim pismom potpredsjedniku Vlade Crne Gore Dritanu Abazoviću, ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću i direktoru Uprave policije Zoranu Brđaninu.

"Nadali smo se da je nakon smjene odnarođenog i bahatog režima završeno sa maltretiranjem slobodnih građana koji znaju svoja prava i ne dozvoljavaju poniženja i uvrede, ali nažalost izgleda da to nije tako i da još uvjek u represivnom aparatu kojim vi rukovodite ima pojedinaca koji misle da su jači od zakona, kojima "zakon leži u topuzu" i koji se neprimjereno i bahato ponašaju, bacajući mrlju na kompletan bezbjedonosni sistem. Jedan mladi momak, dostojanstven, sa stavom, član Mreže mladih Pokreta za promjene, Danilo Vukćević, doživio je iživljavanje predstavnika interventne jedinice, samo zato što je upozorio tu gospodu na bahato i neprimjereno ponošanje i uvredljivi rečnik, da bi na kraju poslije torture u policijskom vozilu i privođenja završio u Urgentnom centru", istakla je Bošnjak u otvorenom pismu.

Ona je dodala da zabrinjava činjenica da je "među ovim nasilnicima u uniformi bio i onaj koji je i široj javnosti već poznat po nasilničkom ponašanju i neobuzdanom željom za vrijeđanjem, prijetnjama i maltretiranjem građana", te da ti koji "brukaju ovu časnu i tešku profesiju, treba hitno odstraniti i privesti pravdi".

"Zato, očekujem od vas da ovaj slučaj hitno i detaljno ispitate i da ove pojedince, koji ne slučajno krše pravila i ne nose akreditacije, i koji se sa nepodnošljivom lakoćom iživljavaju nad pristojnim građanima, brukajući uniformu koju nose i zloupotrebljavajući svoj položaj, sankcionišete i ne date im više nikad priliku da mogu nešto slično da naprave", istakla je Bošnjak.

U svom otvorenom pismu potpredsjednica Skupštine je navela da će ovakvo ponašanja "nečasnih pojedinaca" u uniformi, na psihu jednog mladog momka ostaviti ožiljak za koji treba vrijeme da iščili, "a da ne pričamo o nepovjerenju i nagomilanom bijesu zbog učinjene nepravde pa je vrlo važno da dođe do osude ovakvih pojedinaca kao satisfakcija".

"Takođe pozivam i Savjet za građansku kontrolu policije da ispita ovaj slučaj jer ne smijemo dozvoliti zataškavanje. Očekujem od vas koji vodite bezbjedonosni sektor Crne Gore, da me kao potpredsjednicu Skupštine Crne Gore informišete o preduzetim koracima i rezultatima istrage ovog slučaja", saopštila je Bošnjak u svom otvorenom pismu.