Zaev Đukanoviću: Crna Gora i njena politika pozitivno uticale na napredak Makedonije i regiona

Đukanović je iskazao zadovoljstvo kontinuitetom odličnih odnosa dvije države, kako na političkom tako i na ekonomskom planu
59 pregleda 3 komentar(a)
Milo Đukanović, Zoran Zaev, Foto: Screenshot (YouTube)
Milo Đukanović, Zoran Zaev, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 03.11.2017. 18:33h

Crna Gora i njena državna politika pozitivno su uticale na napredak Makedonije i regiona, posebno u procesu integracija, ocijenio je makedonski premijer Zoran Zaev u razgovoru sa predsjednikom Demokratske partije socijalista (DPS), Milom Đukanovićem.

Kako je saopšteno iz DPS-a, Đukanović se sa Zaevim sastao danas u Budvi, na marginama konferencije “Izazovi na putu ka Evropskoj Uniji”.

„Crna Gora i njena državna politika, ostvarile su pozitivan uticaj na napredak Makedonije i zemalja regiona, posebno u procesu integracija“, ocijenio je Zaev.

On je, kako se navodi u saopštenju, kazao da Makedonija visoko cijeni postignuća Crne Gore na unutrašnjem i spoljno-političkom planu, i da takva politika predstavlja ohrabrenje za dalje procese u toj državi.

Đukanović je iskazao zadovoljstvo kontinuitetom odličnih odnosa dvije države, kako na političkom tako i na ekonomskom planu.

„Ukazao je na značaj nastavka dinamičnog procesa integracije regiona, u cilju očuvanja stabilnosti i ukupnog prosperiteta zemalja Zapadnog Balkana“, kaže se u saopštenju.

Sagovornici su ocijenili da, uz razmjenu uporednih iskustava na ekonomskom i privrednom planu, dvije države mogu produbljivati saradnju na više nivoa.

Bonus video: