Sekulović: U slučaju Bakije policija odradila sve što je od njih zakon tražio, problem nastao jer je promijenila iskaz

"Presuda je tada bila oslobađajuća i to je bilo otežavajuće za policiju. Zakonski je onemogućena bila policja da vrši određene radnje", rekao je Sekulović

18507 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube
Ažurirano: 22.11.2021. 20:02h

Ministar unutrašnjih poslova i rukovodilac ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava Sergej Sekulović kazao je na kontrolom saslušanju na sjednici Odbora za ravnopravnost da ne vidi odgovornost policije u klasičnom smislu u slučaju ubistva Šejle Bakije.

Saslušanje se održava na temu: „Zaštita i podrška ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u porodici”, a njemu je trebalo da prisustvuje i ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

"Držim da su policijski službenici odradili sve ono što je od njih zakon tražio. Problem sa predmetom nastaje zato što je pokojna Šejla pred sudijom za prekršaje u bitnom promjenila iskaz... Presuda je tada bila oslobađajuća i to je bilo otežavajuće za policiju. Zakonski je onemogućena bila policja da vrši određene radnje", rekao je Sekulović.

Devetnaestogodišnja Šejla Bakija ubijena je hicima iz vatrenog oružja, dok je njen otac Šaban Bakija (42) teško ranjen. Na njih je iz pištolja pucao dvadesetosmogodišnji Ilir Đokaj, Šejlin nevjenčani suprug.

Bakija je Đokaja prijavila zbog prijetnji u avgustu, nakon čega su od njega prikupljena saopštenja, a dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici se izjasnio da u konkretnom događaju nema elemenata bića krivičnog djela.

Kada je riječ o slučaju ubistva u Petnjici, gdje je muž, nakon što je ubio suprugu i nanio teške povrede djetetu izvršio samoubistvo,Sekulović je kazao da tu postoji propust policije.

"Kada je došlo do prijave za nasilje od strane sina, nije došlo do izlaska na lice mjestaod strane policije i obavljen je razgovora sa osumnjičenim. Nije razgovor obavljen sa djecom, žrtvama, nego sa njim. Te je tako utvrđeno da je stanje mirno. Radi se o nedostatku svijesti o tome šta se dešava. Ljudi koji su odradili predmet misle da su svoj posao odradili dobro- Radi se o nedostatku obuke kadra", rekao je Sekulović.

Bonus video: