Đeljošaj: Manjine spremne da podrže Abazovića za premijera, DPS da nas podrži, a Vladu da napravimo bez DPS

"Manjine da idu sa GP URA i da imamo i dvije građanske partije. Ali DPS neće moći da bude dio te Vlade. Neka je podržava, ali ne kao što DF podržava ovu, jer nam takva podrška ne treba.

17217 pregleda 111 komentar(a)
Đeljošaj, Foto: Zoran Đurić
Đeljošaj, Foto: Zoran Đurić

Lider Albanske alternative (AA) Nik Đeljošaj saopštio je da su manjine spremne da podrže aktuelnog potpredsjednika Vlade i predsjednika Građanskog pokreta (GP) URA Dritana Abazovića kao premijera.

"Tražimo da nas u tome podrži DPS, a mi da napravimo Vladu, bez DPS. Dajte nam jednu godinu i onda da idemo na izbore, kazao je Đeljošaj u emisiji "U sred srijede" Gradske televizije.

Kako je rekao, tako bi se napravila dugoročna stabilnost.

"Manjine da idu sa GP URA i da imamo i dvije građanske partije. Ali DPS neće moći da bude dio te Vlade. Neka je podržava, ali ne kao što DF podržava ovu, jer nam takva podrška ne treba. Podržite nas da ostvarimo zakonska rješenja i sve ono što traži od nas EU. Da zatvorimo poglavlja 23 i 24, da više nikad nemamo ovakav izvještaj EK. Pozivamo URU - manjinske partije su spremne da podrže njenog lidera da bude novi premijer. Ova sam razmišljanja podijelio i na sastancima sa međunarodnim predstavnicima", zaključio je Đeljošaj.

Bonus video: