"Crna Gora je i dalje država sa raširenom korupcijom"

Knežević pisao Blinkenu: "Detaljnije ga informisao o koruptivnim aferama Mila Đukanovića"

U saopštenju Kneževićeve odbrane se navodi da je Interpol prošle godine ukinuo tri crvene potjernice raspisane na zahtjev Crne Gore, a protiv Duška Kneževića, sa obrazloženjem da optužbe protiv njega imaju pretežno političku dimenziju, i da je Duško Knežević žrtva političkog progona Mila Đukanovića I njegovog režima

9962 pregleda 8 komentar(a)
Knežević, Foto: Screenshot/A1
Knežević, Foto: Screenshot/A1

Predsjednik Atlas Grupe Duško Knežević, uz pomoć međunarodnog pravnog tima koji predvodi britanski advokat Stiven Kej, obratio se pismom državnom sekretaru Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Entoniju Blinkenu, saopštila je danas odbrana Kneževića.

Saopštenje Kneževićeve odbrane poptisuje njegov branilac, advokat Zdravko Đukanović.

"Prvog čoveka američke diplomatije u administraciji Džoa Bajdena detaljnije informiše o koruptivnim aferama crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića, koje su prouzrokovale razarajući efekat na ekonomsku, socijalnu i političku stabilnost Crne Gore. Crna Gora je i dalje država sa raširenom korupcijom koja prožima sve državne institucije, a posebno one sa pravosudnom ili sudskom funkcijom", navodi se, između ostalog, u pismu predsjednika Atlas Grupe upućenom državnom sekretaru SAD.

U saopštenju Kneževićeve odbrane se navodi da je Interpol prošle godine ukinuo tri crvene potjernice raspisane na zahtjev Crne Gore, a protiv Duška Kneževića, sa obrazloženjem da optužbe protiv njega imaju pretežno političku dimenziju, i da je Duško Knežević žrtva političkog progona Mila Đukanovića I njegovog režima.

"Takođe naglašavamo da je Komisija Interpola je na 118. seednici odžanoj 11-15 oktobra 2021. godine proučila nove zahteve i informacije dostavljene od strane NCB Crne Gore i nakon pažljive i detaljne analize zaključila, da uzevši u obzir informacije koje su joj bile dostavljene, nema osnova, niti potrebe za međunarodnom policijskom saradnjom preko Interpola u postupcima protiv Duška Kneževića. Odbrana Duška Kneževića obavještava javnost da je protiv aktuelnog predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića podnijeto više krivičnih prijava, a da po tim prijavama nadležna tužilaštva u Crnoj Gori nisu postupala I da osumnjičeni Milo Đukanović nije saslušan ni u jednom postupku. Detalji ovog pisma se, zbog povjerljivosti podataka i istražnog postupka, za sada ne mogu saopštavati", piše u saopštenju Kneževićeve odbrane.

U saopštenju se navodi i da je "pismo slične sadržine Knežević poslao Evropskoj komisiji (Mr Josep Borrell Fontelles, High Representative of the Union for Foreign Affairs, European Commission) i Ministarstvu spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva - Forin ofisu (Rt.Hon. Elizabeth Truss MP, Secretary of State for Foreign, Commonwealth and Development Affairs)".

Preporučujemo za Vas