Krivokapić: TS igra koju ne mogu da razumijem

"Ako želite da budemo mafijaška država, otvorite fakultet za razvoj mafije, pa ćemo možda imati najveći uspjeh u svijetu. Zna se kako i ko je povezan sa kim, ali ostavimo to Tužilaštvu", rekao je

14629 pregleda 10 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Luka Zeković
Krivokapić, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić kazao je da se nada da će borba protiv organizovanog kriminala i korupcije biti još vidljivija i rezultati procesuirani kako bi trebalo, što se sada dešava.

Govoreći o problemima u izboru Tužilačkog savjeta, rekao je da je u nekom periodu mislio da je jedan čovjek „kamen spoticanja“.

"Kada sam matematički konstatovao da je taj jedan gospodin nepotreban da TS profunkcioniše, shvatio sam da se tu radi o većoj igri koju ne mogu da razumijem“, rekao je premijer odgovorajući na pitanje Miloša Konatara (Crno na bijelo).

Krivokapić je rekao da nigdje nema manjeg prostora sa više kriminalnih grupa koje su međunarodno prepoznate.

Naveo je de su se za vrijeme ove vlasti desile velike stvari, koje se nijesu dešavale u prethodnom periodu i zato je bezbjednost pojedinih članova Vlade dovedena na najveći stepen rizika.

"Ako želite da budemo mafijaška država, otvorite fakultet za razvoj mafije, pa ćemo možda imati najveći uspjeh u svijetu. Zna se kako i ko je povezan sa kim, ali ostavimo to Tužilaštvu. Tužilaštvo, a dijelom i sudstvo, nalaze se u graničnoj sferi u kojoj mogu da ostvare rezultat na osnovu prijava, ali na to nema odgovora. Kakva je to država? Je li to pravda? Političku korupciju tretirate kao pranje novca. Nemojte građanima rušiti dostojanstvo i njihovu logiku”, poručio je Krivokapić.

Konatar je pitao šta je Vlada uradila po pitanju pravde, borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije i na vraćanju nade građanima da će Crna Gora biti pravedna, socijalno odgovorna država jakih institucija i vladavine prava.

„Bez vraćanje pravde ne možemo krenuti naprijed. Pravda jeste da građani danas rade i da mogu normalno živjeti od svoga rada. Uradiću sve kao poslanik da građani žive bolje“, poručio je Konatar.

Bonus video: