Injac: Konačna odluka o nabavci novih helikoptera i partnerima biće donijeta u narednom periodu

"Sa planom da se od 2023. godine počnu planirati budžetska sredstva, nakon detaljne analize potreba i ekonomskih parametara, što će precizno biti definisano u strateškim dokumentima", kazala je Injac, odgovarajući danas u Skupštini na poslaničko pitanje Predraga Boškovića (DPS) kada se može očekivati nabavka još dva bell 505 helikoptera koja je najavljena u medijima

11731 pregleda 23 komentar(a)
Foto: Skupština Crne Gore
Foto: Skupština Crne Gore

Ministarka odbrane Olivera Injac kazala je da će konačna odluka o nabavci novih helikoptera, kao i o partnerima sa kojima će biti realizovana, biti donijeta u narednom periodu.

"Sa planom da se od 2023. godine počnu planirati budžetska sredstva, nakon detaljne analize potreba i ekonomskih parametara, što će precizno biti definisano u strateškim dokumentima", kazala je Injac, odgovarajući danas u Skupštini na poslaničko pitanje Predraga Boškovića (DPS) kada se može očekivati nabavka još dva bell 505 helikoptera koja je najavljena u medijima.

Injac je kazala da se u pogledu dalje modernizacije Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore, koja podrazumijeva i nabavku novih helikoptera s obzirom na raniju odluku o isključivanju iz upotrebe vazduhoplova naslijeđenih iz perioda prije 2006. godine, razmatra mogućnost nastavka saradnje sa partnerima iz Kanade.

Injac je kazala da je predlog za postavljenje potpukovnika Todora Goranovića na dužnost generalnog direktora Obavještajno-bezbjednosnog direktorata u Ministarstvu odbrane (MO) upućen članovima Savjeta za odbranu i bezbjednost 10. novembra 2021. godine.

Navela je da su, prema informacijama sa kojima MO raspolaže, predsjednik Vlade i Skupštine potpisali Odluku o postavljenju Goranovića.

"Ova Odluka, uz još 30 drugih Odluka koje su upućene u istoj grupi članovima Savjeta je dostavljena u Kabinet predsjednika Crne Gore 15. novembra 2021. godine. Ministarstvo odbrane još uvijek nije dobilo nikakvu povratnu informaciju o statusu ove, niti drugih Odluka koje su u istoj grupi dokumenata dostavljene Kabinetu predsjednika Crne Gore", navela je Injac.

To je saopštila, odgovarajući na pitanje Boškovića i da li je uputila prijedlog za postavljanje potpukovnika Todora Goranovića na mjesto direktora Direktorata za obavještajno bezbjednosne poslove Savjetu za bezbjednost i odbranu kako Ustav nalaže.

Bonus video: