Leković: Da li je Raičević lokalnom investitoru prepustio upravljanje Opštinom Bar?

Leković ističe da se prekršaji po starom dobrom ustaljenom običaju evidentiraju tek nakon prijave građana, gotovo nikada po službenoj dužnosti, "a prekršajne kazne često minimalne, služe samo kako bi se pokrila nezakonitost i isceniralo zalaganje nadležnih opštinskih službi"

6432 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Poslednji događaj u Makedonskom naselju i oštećenje podzemnog kabla od strane lokalnog investitora koji izvodi radove na pristupnoj saobraćajnici za stambeni objekat koji gradi, dokaz su nemoći Opštine Bar i istovremeno potvrda da se u ovoj Opštini više pitaju lokalni investitori bliski lokalnoj vlasti nego li njen predsjednik.

To je kazao odbornik Demokrata u Baru, Momčilo Leković, podsjećajući da to nije "jedini prekršaj ovog lokalnog građevinskog investitora, već je samo "kap u moru" prekršaja, kako ove, tako i prethodnih godina".

Leković ističe da se prekršaji po starom dobrom ustaljenom običaju evidentiraju tek nakon prijave građana, gotovo nikada po službenoj dužnosti, "a prekršajne kazne često minimalne, služe samo kako bi se pokrila nezakonitost i isceniralo zalaganje nadležnih opštinskih službi".

"Tako je u Sutomoru, tek nakon naše prijave, barska Komunalna policija zbog izvođenja radova odnosno “kopanja asfalta” bez odobrenja i dozvole u Ulici Iva Novakovića kod garaže "Inex", izvođaču radova Goranu Pajkoviću izrekla prekršajni nalog, iako i dan danas sa sigurnošću ne znamo šta je pomenuti investitor otkopavao odnosno zakopavao na ovoj javnoj površini?", naveo je on u svom saopštenju.

foto: Demokratska Crna Gora

Odbornik Demokrata navodi i da je isti investitor, "takođe bez odobrenja i dozvole", početkom ove godine, u Sutomoru u ekskluzivnoj zoni Morskog dobra izgradio kamenolom, "a da su opštinske službe bile samo nijemi posmatrači".

"Na svu sreću, nakon našeg angažovanja kod nadležnih državnih institucija rad ovog kamenoloma je privremeno zaustavljen. Umjesto da bude “brana” uzurpatorima prostora i zaustavi nezakonite radnje svakog investitora koji ugrožava prostor, a naročito onog domaćeg, da ne kažemo partijskog, Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević je očigledno odlučio da rukovođenje Opštinom i upravljanje prostorom neformalno prepusti lokalnim barskim investitorima, u ovom slučaju i konkretno, investitoru Goranu Pajkoviću", saopštio je Leković.

Bonus video: