Knežević: NATO namjerava da izgradi dvije vojne baze u Crnoj Gori

Predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta nije naveo iz kojih izvora poriču njegove informacije
139 pregleda 35 komentar(a)
Milan Knežević, Andrija Mandić, Foto: Luka Zeković
Milan Knežević, Andrija Mandić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.11.2017. 11:19h

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) i predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević izjavio je da će NATO u najskorije vrijeme izgraditi dvije vojne baze u Crnoj Gori.

"Ti planovi će biti realizovani tokom naredne dvije godine, do 2019. Sa velikom vjerovatnoćom, jedna baza će se pojaviti na obali, a druga u planinama", rekao je Knežević u intervjuu današnjem moskovskom dnevniku "Izvestija".

Knežević je kazao, ne navodeći iz kojih izvora potiču njegove informacije, da je riječ o planinama Sinjajevini ili Bjelasici, "gdje, zahvaljujući geografskom položaju, postoje najbolji uslovi za stvaranje vojne infrastrukture".

Na pitanje da li NATO želi da od Crne Gore napravi "teren za antirusku politiku", on je odgovorio pozitivno, navodeći da svakog dana lokalni mediji optužuju Rusiju za finansiranje opozicije i destabilizaciju zemlje.

Knežević, koji je optužen za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra prošle godine, rekao je da očekuje prvu odluku suda početkom naredne godine.

"Uvjeren sam da crnogorski režim zaista želi da nas stavi u zatvor, kako bi od nas napravio 'glavne neprijatelje', i opravdao svoj pronatovski i antiruski kurs", rekao je Knežević.

Bonus video: