SNP Budva: Upad u kancelarije TO , podsjeća na upad DPS-a u zgradu Opštine

"Neodgovorno i neprimjereno je da TOB kao glavni promoter u metropoli turizma bude blokiran u periodu kada treba da se grad priprema za promovisanje na inostrana tržišta", navodi se u saopštenju

2545 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Stručni tim Socijalističke narodne partije (SNP) Budva za turizam osudio je trenutno stanje u Turističkoj organizaciji Budva, navodeći da je napravljena ogromna šteta gradu. “Na osnovu razgovora koje smo obavili sa hotelijerima i ugostiteljima na teritoriji opštine Budva, stručni tim SNP Budva za turizam smatra da je nedopustivo trenutno stanje u turističkoj organizaciji Budve. Neodgovorno i neprimjereno je da TOB kao glavni promoter u metropoli turizma bude blokiran u periodu kada treba da se grad priprema za promovisanje na ino tržišta. Smatramo da je nanešena ogromna šteta za TOB, hotelijere i ugostitelje u našem gradu”, ističe se u saopštenju stručnog tima SNP i dodaje se:

“Kao što smo vidjeli, sjednica koja je ranije održana nije bila po propisima na koje je i ministarstvo ekonomskog razvoja dalo mišljenje da treba zakazati novu u skladu sa preporukama datog resora.Ovaj upad u kancelarije TOB, podsjeća na upad DPS u zgradi opštine Budva koji se desio u junu prošle godine”, poručuje se u saopštenju

Apeluju na predsjednika skupštine TOB, koji je ujedno i predsjednik opštine Budva da prihvati mišljenje ministarstva ekonomskog razvoja i zakaže novu sjednicu skupštine TOB u skladu sa zakonom, kako bi izašli iz novonastale situacije.

“Pozivamo gospodina Nemanju Kuljaču da učestvuje u smirivanju tenzija povodom ove situacije, da se vrati na mjesto menadžera opštine gdje je istovremeno i zaposlen. U ovom slučaju, tražimo odgovor od nadležnih ko je provalio u prostorije TOB sa kapuljačama i da se nadležni izjasne da li ima elemenata krivičnog djela prilikom nasilnog upada u TOB. Takođe, apelujemo na ministarstvo ekonomskog razvoja i sve državne institucije da se uključe u rješavanju krize u Budvi, kako bi metropola turizma mogla početi da se promoviše na inostrane destinacije i kako bi što više turista posjetilo našu opštinu narednog ljeta”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: