Jokić dogovorio potpisivanje memoranduma o saradnji sa Atinom

Bakoianis je posebno interesovanje izrazio za istorijat i kontinuitet Bokeljske mornarice koja ovih dana očekuje i zvaničnu objavu upisa na UNESCO listu

2707 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Opština Kotor
Foto: Opština Kotor

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić, dogovorio je potpisivanje memoranduma o saradnji sa Atinom, saopšteno je iz Opštine.

Jokić učestvuje na Samitu gradova Balkana B40 u Istanbulu, a tom prilikom se sastao sa gradonačelnikom Atine Kostasom Bakoianisom.

Na sastanku je, kako navode, razgovarano o konkretnim oblastima saradnje između dva UNESCO grada koja osim članstva u ovoj organizaciji povezuju i brojna druga pitanja.

"Očuvanje i razvoj kulturne baštine, kruzing turizam, pomorstvo, saradnja u oblasti obrazovanja pomoraca u vidu povezivanja i razmjene učenika i studenata srednjih pomorskih škola i fakulteta, kao i mogućnosti obavljanja prakse na grčkim brodovima, samo su neka od brojnih polja moguće saradnje. Saradnja u oblasti sporta, sa akcentom na vaterpolo, koji je podjednako važan dio sportskog življenja Atine i Kotora, bila je jedna od tema na današnjem sastanku", saopštili su iz Opštine.

foto: Opština Kotor

Bakoianis je posebno interesovanje izrazio za istorijat i kontinuitet Bokeljske mornarice koja ovih dana očekuje i zvaničnu objavu upisa na UNESCO listu.

Nakon posjete Grčkoj, premijera Zdravka Krivokapića i ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića, dogovoreno je uspostavljanje saradnje Kotora i Atine čime je bio otvoren put za pristup realizaciji potpisivanja MOU (Memoranduma o saradnji).

Potvrdu uspostavljanja saradnje Kotora i Atine Jokić i Bakoianis će potpisati u Atini početkom sljedeće godine.

Bonus video: