Krivokapić: Neophodno raditi na unapređenju svih oblasti od interesa BiH i Crne Gore

"Predsjednik Vlade naglasio je da je za Crnu Goru od posebnog interesa unapređenje saobraćajne infrastrukture, koja predstavlja preduslov, kako za povećanje prometa ljudi, tako i za sveukupnu ekonomsku saradnju", navodi se

6089 pregleda 3 komentar(a)
Krivokapić i Tegelatija, Foto: Vlada Crne Gore/Bojana Čupić
Krivokapić i Tegelatija, Foto: Vlada Crne Gore/Bojana Čupić

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić sastao se na marginama Samita predsjednika vlada Centralno-evropske inicijative sa predsjedavajućim Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Zoranom Tegeltijom.

Premijer je, kako se navodi u saopštenju iz njegovog Kabineta, istakao da ga raduje ponovni susret sa Tegeltijom, poručivši da su odnosi dvije zemlje prijateljski, te da je neophodno raditi na unapređenju svih oblasti od obostranog interesa.

"Premijer je ocijenio da je stabilan i siguran region preduslov prosperiteta svih zemalja u njemu, a dobrosusjedski odnosi i evropska integracija ključni za ekonomski i infrastrukturni razvoj. Predsjednik Vlade naglasio je da je za Crnu Goru od posebnog interesa unapređenje saobraćajne infrastrukture, koja predstavlja preduslov, kako za povećanje prometa ljudi, tako i za sveukupnu ekonomsku saradnju", navodi se u saopštenju.

Krivokapić je kazao da su ohrabreni najavama da će aktivnosti na saobraćajnici Šćepan polje – Foča započeti uskoro sa realizacijom.

"Predsjedavajući Tegeltija je rekao da je otvoren prostor za dalji razvoj i unapređenje biltreralne saradnje i naglasio da je od posebne važnosti nastavak saradnje na poboljšanju komunikacione povezanosti dvije države kako bi se povećala trgovinska razmjena i olakšalo putovanje građana".

Tegeltija je, navodi se, rekao da postoji potreba građana obje zemlje da se ovi prostori učine boljim za život, a to se može postići samo kontinuiranim dijalogom, poboljšanjem infrastrukture i jačanjem ekonomske saradnje.

Bonus video: