Predsjednik estonskog parlamenta u posjeti Crnoj Gori

Iz Skupštine su saopštili da je posjeta prilika da se ojača strateški značajna saradnja EU i Zapadnog Balkana i da se potvrdi podrška koju Crna Gora ima od Estonije na svom evropskom putu i u procesu integracija

1539 pregleda 0 komentar(a)
Zgrada Skupštine Crne Gore, Foto: Skupština Crne Gore
Zgrada Skupštine Crne Gore, Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Parlamenta Estonije Juri Rataš boraviće u ponedjeljak, 6. decembra u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, na poziv predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića.

Iz Skupštine su saopštili da je posjeta prilika da se ojača strateški značajna saradnja Evropske unije i Zapadnog Balkana i da se potvrdi podrška koju Crna Gora ima od Estonije na svom evropskom putu i u procesu integracija.

"Nakon svečane ceremonije dočeka delegacije Estonije u organizaciji domaćina ovog događaja Alekse Bečića, uz vojne počasti i intoniranje himni dvije države, koja će biti upriličena na platou ispred Skupštine, dva predsjednika imaće tête-à-tête razgovor, nakon čega će biti održan bilateralni susret", navode iz parlamenta.

Pres konferencija u Skupštini održaće se u 11.20 sati.

"Osim zvaničnog obilaska zgrade Skupštine Crne Gore, delegacija Parlamenta Republike Estonije će sa delegacijom Skupštine Crne Gore tog dana u popodnevnim časovima obići i znamenitost Prijestonice Crne Gore Cetinja - Lipsku pećinu, a u čast visokog gosta predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić prirediće svečanu večeru", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: