Abazović: Napadnuti su svi vidovi mafije, obračunali smo se s narko-kartelima...

"Svi su se pribojavali bankrota, ali se to nije desilo. Onda su se pribojavali da neće biti sezone, ali su rezultati bili impresivni. Nismo štedjeli sebe, kao što nećemo ni one koji su kršili zakon i koristili državu za ostvarivanje svojih interesa", poručio je vicepremijer

42560 pregleda 106 komentar(a)
Obraćanje Abazovića, Foto: Luka Zeković
Obraćanje Abazovića, Foto: Luka Zeković

Crna Gora je prije godinu dana dobila Vladu poštenih ljudi, rekao je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović u video-poruci koja je puštena na prezentaciji povodom obilježavanja prve godine rada Vlade.

Abazović je na službenom putu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE).

"Nadam se da će svaka naredna Vlada imati poštene ljude. Uradilo se mnogo, napadnuti su svi vidovi mafije. I pored svih nedaća, odmah smo se dohvatili posla i pokušali da damo maksimum da bi Crna Gora krenula poštenim putem. Svi su se pribojavali bankrota, ali se to nije desilo. Onda su se pribojavali da neće biti sezone, ali su rezultati bili impresivni. Nismo štedjeli sebe, kao što nećemo ni one koji su kršili zakon i koristili državu za ostvarivanje svojih interesa. Obračunali smo se s narko-kartelima, duvanskom mafijom, građevinskom mafijom...", istakao je Abazović.

On je rekao da će se Vlada boriti da zaštiti životnu sredinu.

"Cilj je da Crnu Goru učinimo evropskom državom. Moramo da damo gas u evropskim integracijama. Nikad nećemo podržavati polarizaciju i svađe, samo ćemo podržavati kompromise. Najbolje stvari tek predstoje. Moramo da bildujemo demokratski kapacitet. Nek nam je sretna godišnjica. Nadam se da će Crna Gora bilježiti samo uspjeh", poručio je Abazović.

Bonus video: