Predstavnici Skupštine obišli znamenitosti Crne Gore sa parlamentarnom delegacijom Estonije

Bečić u prisustvu proslavljenog reprezentativca i bivšeg košarkaša, Vlada Šćepanovića, Ratašu uručio košarkaški dres sa brojem koji je predsjednik Parlamenta Estonije nosio dok se aktivno bavio košarkom

4978 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Skupština.me/Igor Šljivančanin
Foto: Skupština.me/Igor Šljivančanin

Predstavnici Skupštine Crne Gore predvođeni predsjednikom Aleksom Bečićem organizovali su obilazak Lipske pećine za delegaciju Parlamenta Republike Estonije na čelu sa predsjednikom Parlamenta Jurijem Ratašom.

Kako je saopšteno iz Skupštine, obilasci prirodnih ljepota Crne Gore izazvali su pozitivne i snažne impresije kod parlamentaraca iz Estonije.

Navodi se da je u pećini KUD "Zahumlje" iz Nikšića zaigralo crnogorsko oro, te da je to bila to prilika da se estonska delegacija bliže upozna sa narodnom muzikom i muzičkim stvaralaštvom, kao važnim djelom crnogorske tradicije.

Prilikom posjete Mediteranskom sportskom centru u Budvi, Bečić je u prisustvu proslavljenog reprezentativca i bivšeg košarkaša, Vlada Šćepanovića, Ratašu uručio košarkaški dres sa brojem koji je predsjednik Parlamenta Estonije nosio dok se aktivno bavio košarkom, dok je Bečić na poklon dobio fudbalski dres sa brojem koji je imao kao mladi crnogorski reprezentativac.

"Nakon obilaska Cetinja i Budve, predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić upriličio je svečanu večeru za parlamentarnu delegaciju Republike Estonije, tokom koje je dogovoreno osnivanje Grupe prijateljstva Crne Gore i Estonije, što je značajan rezultat ove zvanične parlamentarne posjete. Kroz djelovanje grupa prijateljstva, Skupština Crne Gore ostvaruje značajnu međuparlamentarnu saradnju i unapređuje bilateralne odnose sa drugim zemljama", navodi se u saopštenju Skupštine.

Rataš boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori na poziv Bečića.

Bonus video: