"trenutni procenat nezaposlenosti doseže i do čak 60%"

DPS: Andrijevica je jedna od dvije opštine koje su najviše diskriminisane populistički najavljenim kapitalnim budžetom

"Samo pad ove Vlade, kao i odlazak u prošlosti aktuelne lokalne vlasti, mogu Andrijevici dati šansu da se vrati na kolosjek kojim je išla sve do 30. avgusta prošle godine"

3925 pregleda 7 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Andrijevica saopštio je danas da je "Andrijevica jedna od dvije opštine koje su najviše diskriminisane populistički najavljenim kapitalnim budžetom za sljedeću godinu".

"Zaista je frapantan podatak da je u našoj opštini aktuelna Vlada uložila nula eura tokom 2021. godini, a da za 2022. godinu planirana sredstva iznose oko 960.000 eura. Upravo način da ni lokalnim, a ni državnim budžetom nijesu bila predviđena značajnija ulaganja u Andrijevicu, za svoju posljedicu dovelo je do zaustavljanja onih projekta koji su započeti tokom mandata prethodne vlasti, a prije svih to su Kuća voća i izgradnja kasarne, koja ovoj Vladi nije ni u planu. Kroz njihovu realizaciju bilo je planirano otvaranje preko 250 novih radnih mjesta, a što bi sigurno pozitivno uticalo na smanjenje migracije stanovništva iz naše opštine i u značajnoj mjeri smanjilo nezaposlenost. To je i krucijalni problem građana Andrijevice, jer trenutni procenat nezaposlenosti doseže i do čak 60%", ističe se u saopštenju.

Iz DPS Andrijvica su rekli da je "tokom 2018. i 2019. godine u Andrijevici prethodna Vlada čiji glavni stožer bila naša partija, uložila preko četiri miliona eura".

"Sve gore navedeno govori u prilog koliko je ministru Spajiću stalo do svih ovih problema naših sugrađana, koji su na svojoj koži osjetili "blagodeti" razvojne politike Vlade čiji je član. Samo pad ove Vlade, kao i odlazak u prošlosti aktuelne lokalne vlasti, mogu Andrijevici dati šansu da se vrati na kolosjek kojim je išla sve do 30. avgusta prošle godine", zaključuje se u saopštenju DPS Andrijevica.