Baltić: "Za budućnost Mojkovca" će inicirati razgovore, dva nije više od osam

"Naša koalicija je pred građanima Mojkovca izašla sa jasno definisanim ciljem – pobjeda u Mojkovcu i nosiocem liste Veskom Delićem, koga smo u kampanji i predstavljali kao budućeg predsjednika Opštine Mojkovac, što su podržali i građani Mojkovca, pa smo osvojili polovinu mandata od neophodne lokalne parlamentarne većine"

16184 pregleda 30 komentar(a)
Vesko Delić, nosilac liste "Za budućnost Mojkovca" za govornicom u izbornoj noći, Foto: Dragana Šćepanović
Vesko Delić, nosilac liste "Za budućnost Mojkovca" za govornicom u izbornoj noći, Foto: Dragana Šćepanović

Koalicija "Za budućnost Mojkovca" odmah će inicirati razgovore sa koalicionim partnerima kako bi se što prije formirala lokalna vlast u Mojkovcu, saopštio je danas Nikola Baltić, predsjednik Opštinskog odbora (OO) Nove srpske demokratije (NSD), saopšteno je iz Demokratskog fronta (DF).

"Razloga za čekanje nema, a izgubljenih 16 godina pod vlašću Demokratske partije socijalista (DPS) nameću nam obavezu da što prije i hitnije formiramo novu lokalnu vlast. Naša koalicija je pred građanima Mojkovca izašla sa jasno definisanim ciljem – pobjeda u Mojkovcu i nosiocem liste Veskom Delićem, koga smo u kampanji i predstavljali kao budućeg predsjednika Opštine Mojkovac, što su podržali i građani Mojkovca, pa smo osvojili polovinu mandata od neophodne lokalne parlamentarne većine. Ova politika je i dobila povjerenje najvećeg dijela naših građana, koja daje nesporni legitimitet našoj listi kao najjačoj u lokalnom parlamentu, te shodno tome sve ostale političke kombinacije bi predstavljale eksperiment i ne bi održavale volju građana i duh demokratije", istakao je Baltić.

On je dodao da su "primjeri u Nikšiću i Herceg Novom pokazali kako se sprovode demokratski principi i formira lokalna vlast, gdje najjači konstituent uvijek daje predsjenika Opštine".

"U pogledu medijskih nastupa naših budućih partnera u lokalnoj vlasti u Mojkovcu smatram da su isti politički legitimni i da predstavljaju nadogradnju pregovaračkog potencijala. Međutim, želim da istaknem da dva nije više od osam, te da da svaki odbornički mandat od 17 koliko smo ih kao opozicija osvojili vrijedi jednako, odnosno da svaki glas dat pobjedničkim listama vrijedi isto. U bitnom smatram da nema potrebe za daljim saopštenjima, već da je neophodnije što prije sjesti za sto, izabrati najbolja rješenja, iskoristiti kadrovske potencijale svih pobjedničkih lista i krenuti u oporavak Mojkovca, a onda u medijima izaći sa konačnim rješenjima", rekao je Baltić.

Prema preliminarnim rezultatima, koalicija "Za budućnost Mojkovca" koju su činili dominantno DF i Socijalistička narodna partija (SNP) je na lokalnim izborima u Mojkovcu 5. decembra osvojila osam mandata.

Demokratska partija socijalista (DPS) je sa koalicionim partnerima Socijaldemokratama (SD) i Liberalnom partijom (LP) osvojio 14 mandata.

Demokratska Crna Gora osvojila je četiri, Grupa građana Ne damo Mojkovac i Građanski pokret URA po dva, a Ujedinjena Crna Gora jedan.

Bonus video: