Radunović: DF neće obarati Vladu sa DPS-om; Konatar: Radunović ruši Vladu godinu dana

"Ova vlada po mnogim kriterijumima ne zaslužuje da bude vlada jedne države koja želi da opstane na politički moderan način. Ali nećemo je rušiti sa DPS-om"

48337 pregleda 91 komentar(a)
Radunović, Foto: Screenshot
Radunović, Foto: Screenshot

Slaven Radunović poručio je da Demokratski front (DF) neće obarati Vladu sa DPS-om.

"Nećemo ovu vladu obarati, jer nećemo vama da pravimo merak. Samo zbog toga ova vlada opstaje. Ova vlada po mnogim kriterijumima ne zaslužuje da bude vlada jedne države koja želi da opstane na politički moderan način. Ali nećemo je rušiti sa DPS-om. Kada obezbijedimo 41 glas za novu vladu, a nadam se da će biti vrlo brzo jer skoro da nema niko ko je zadovoljan ovom vladom, onda ćemo je sruštiti na naš predlog", poručio je Radunović.

Miloš Konatar (URA) je kazao da je Radunović "inspritativan sagovornik".

"Pozivam građane da pogledaju snimak presa od 30. avgusta na kojem je govorio i Radunović na stepenicama ispred Skupštine koji je najavio rušenje Vlade po hiljaditi put. Rušio je Slaven Vladu i evo je ruši bezbroj puta i tada je najavio i da će je rušitit i sa DPS-om., Vidjećete da je Slaven Radunović, a ne Miloš Konatar najavljivao rušenje Valde čak i sa DPS-om, sa svima koji hoće da ruše Valdu. I Slaven ruši Vladu od 4. decembra prošle godine. Slaven Radunović ruši Vladu godinu dana, a ne Miloš Konatar. Dobro došli u demokratiju, kolega. Ako imate neku drugu većinu, osim četiri poslanika koalicije Crno na bijelo, srećno vam bilo", kazao je Konatar.

Konatar
Konatarfoto: Screenshot

On je poručio da to što DF ima brojeve ne znači da su u pravu.

Radunović je na konstataciju Konatra da je odgovorio: "Svaka istina vam je ovakva".

"Kako ja mogu da zabranim nekome da glasa?", pitao je Radunović i dodao da URA glasa sa DPS-om "stalno".

On je kazao da se to zove sindrom "Darka Pajovića".

Radunović je potvrdio da je promijenjen dnevni red sjednice Skupštine koja počinje 13. decembra.

"Tačno je. Uz saglasnost svih ostalih partija. Do te potrebe smo došli danas nakon što je ponovo Konatar iznevjerio očekivanja kolega iz parlamentarne većine. Želimo da prije 2. decembra, budžeta, zakona, vidimo da li je ili nije uspostavljena i formalna koalicija sa DPS-om", kazao je Radunović.

Lekić: Prevršila se svaka mjera i mora se desiti rasplet

Miodrag Lekić (Demos) kazao je da se “prevršila svaka mjera i mora se desiti rasplet".

"Uzroci su kako smo počeli – tako što se u jednom crkvenom objektu dogovarala Vlada, sa liderima nove vlasti, izuzev predsjednik Bečića, ali sad to nije mjerilo, već želim da budem precizan”, naveo je Lekić.

Naveo je Njemačku kao primjer koji može pomoći Crnoj Gori, gdje su se predstavnice parlamentarne većine povukli dva i po mjeseca sa timovima da definišu politiku i danas je izabran novi kancelar.

Lekić
Lekićfoto: Screenshot

"U svakoj bi zemlji parlamentrana većina objavila kraj ako neko kaže 'ako nađete tri poslanika srećno vam bilo'. Ako ste ucijenili premijera, pa mu rekli ako dirneš jednog ministra ode cijela Vlada i premijer je odustao... Ovdje ne može tako, mora biti rasprava, građani nas gledaju", kazao je Lekić.

On je dodao da ovaj decembar mora donijeti rasplet.

On je Konataru rekao da će se desiti pad Vlade i "Vi ćete biti protagonisti, jer ste zaboravili na parlamentarnu većinu".

Konatar je odgovorio da URA nije nazivala klovnom premijera, nije prijetila…

"Oni koji jesu neka dokažu da ne pucaju iz praznih pušaka... Za mene je istorijska Vlada koja je formirana bez DPS-a i ostaće to", poručio je Konatar.

Bonus video: