Konjević: Uvjeren sam da će Vlada pasti u ponedeljak

Istakao je i da skraćenje mandata Skupštini, koji najavljuje Demokratski front, je samo uvod u nove izbore, te da ukoliko su spremni na podršku opozicije "misli da su im vrata otvorena"

19788 pregleda 57 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević uvjeren je da će Vlada pasti u ponedjeljak.

On je u emisiji na Gradskoj televiziji kazao i da misli da će imati dovoljan broj poslanika ili da će obezbijediti neku vrstu političkog dogovora koji će "obezbijediti da se to vrlo brzo desi, ako ne u ponedjeljak".

"Inicijativa opozicije za izglasavanje nepovjerenja Vladi nije isključivo motivisana željom da se ona obori već i željom da se konačno potvrdi ko tu i takvu Vladu podržava ", kazao je Konjević.

Kako je kazao, izbori su najbolje rješenje oko kog bi se svi lako dogovorili, ali i da manjinska Vlada postoji kao jedna od mogućnosti.

"Naravno, moramo da znamo da sve dok je Parlament u legitimitetu četiri godine, možete stotine vlada da izaberete, ako imate političkih većina za to. Da li je to realno ili nije, neću reći ni da je realno, neću reći ni da nije. Postoji određena mogućnost, ali negdje ono što je sigurno da ovakav status quo se prosto ne može zadržati", kazao je predsjednik SDP-a.

Istakao je i da skraćenje mandata Skupštini, koji najavljuje Demokratski front, je samo uvod u nove izbore, te da ukoliko su spremni na podršku opozicije "misli da su im vrata otvorena".

Bonus video: