Na turniru u Mojkovcu igrali "General Ratko" i "Šubare"; DPS: Sankcionisati organizatore zbog provokacija

"Nacionalističko-fašistički kurs može samo štetiti dobrom duhu i istoriji našeg grada i unijeti podjele među građanima", poručili su iz mojkovačkog DPS-a

23387 pregleda 106 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Mojkovački odbor Demokratske partije socijalista (DPS) pozvao je nadležne institucije da, zbog povrede državnih simbola, hitno sankcionišu organizatore humanitarnog fudbalskog turnira u toj opštini.

Mediji su juče objavili spisak ekipa koje učestvuju na događaju, na kojem se nalaze, između ostalih, "General Ratko" i "Šubare". Na tribinama su se, takođe, mogle vidjeti zastave Srbije, trobojke sa crnogorskim grbom, trobojka sa četiri ocila...

Turnir je organizovan za pomoć porodici Krstonić iz Pljevalja, a kako su naveli organizatori, prikupljena sredstva biće namijenjena za organizaciju "Srbi za Srbe", u sklopu njihove Božićne akcije prikupljanja sredstava za "djecu širom srpskih zemalja".

Mojkovac je, kako su kazali iz tamošnjeg DPS-a, revoltiran provokacijama na nacionalnoj osnovi. Kazali su da su državna i opštinska zastava na događaju bile "sramno zamotane oko sajli".

"Da pomahnitali srpski nacionalizam ne bira mjesto, vrijeme, publiku, a ponajmanje povod potvrđeno je nažalost juče u Mojkovcu. Tako je prvobitno planirani humanitarni turnir pretvoren u dijametralno suprotan skup na kojem je demonstrirana tzv. sloboda koju su najavljivali iz DF-a, Demokrata, URE, UCG i Ne damo Mojkovac. O kakvom je oslobođenju riječ građani Mojkovca su se brzo uvjerili jer su društvene mreže i medije preplavili sadržaji sa pomenutog turnira na kom su sramno zamotane oko sajli državna - crnogorska zastava, ali i opštinska zastava. Za razliku od toga iskazan je kolorit zastava druge susjedne države koje su dominirale na ovom događaju", saopštili su iz DPS-a.

Takav čin je za svaku osudu, smatraju u toj partiji, i samo potvrđuje nepoštovanje nacionalnih i opštinskih obilježja od strane "onih koji su prije samo nedjelju dana hvalisavo najavljivali velike promjene".

"Ako su za njih 'velike promjene' klicanje Ratku Mladiću, Kosovu i mahanje trobojkama, za građane Mojkovca nijesu i nikada neće biti. Njihov nacionalističko-fašistički kurs može samo štetiti dobrom duhu i istoriji našeg grada i unijeti podjele među građanima. Mojkovac je revoltiran ovakvim postupanjem onih koji za cilj imaju samo provokacije na nacionalnoj osnovi, a nikako humanost na djelu. Podsjećamo ih da je ovo država Crna Gora čija će obilježja morati da poštuju, a nadležne institucije pozivamo da pod hitno sankcionišu organizatore za povredu državnih simbola", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: