PzP Berane podržao Predlog Zakona o budžetu Crne Gore

"Svaku odluku Vlade Crne Gore koja povećava životni standard naših građana poslanici PZP će sigurno podržati, i amandmanski djelovati kad god to bude potrebno i u interesu građana Berana i Crne Gore"

14835 pregleda 27 komentar(a)
Berane (Ilustracija), Foto: Vijesti
Berane (Ilustracija), Foto: Vijesti

Opštinski odbor Pokreta za promjene (PZP) Berane podržao je izglasavanje Predloga Zakona o budžetu Crne Gore za 2022. godinu i sve mjere koje predviđaju povećanje minimane zarade, povećanje plata zaposlenim u zdravstvu, prosvjeti, penzije penzionerima.

Na današnjoj sjednici odbora te partije u Beranama izražena je nada da je Vlada Crne Gore sva ova povećanja zarada svim zaposlenim zasnovala na realnim i ostvarivim budžetskim prihodima.

"Pokret za promjene je za povećanje zarada na održivim osnovama, i da to ne podrazumijeva nova zaduženja države, porast cijena, porast nezaposlenosti i sive ekonomije. Svaku odluku Vlade Crne Gore koja povećava životni standard naših građana poslanici PZP će sigurno podržati, i amandmanski djelovati kad god to bude potrebno i u interesu građana Berana i Crne Gore", kaže se u saopstenju sa sjednice PZP Berane.

Rečeno je da je Opštisnki odbor PZP Berane proširen sa 20 novih članova, da su formirani mjesni odbori OO PZP u devet mjesnih zajednica, kao i da je usvojen akcioni plan aktivnosti za predstojeće lokalne izbore u Beranama koji će se održati početkom naredne godine.

Sastankom su presjedavali potpredsjednik PzP Marko Lalević i poslanica PzP iz Berana Jovanka Bogavac.

Bonus video: