LP ponovo traži da se raspravlja o Zakonu o zabrani fašističkih organizacija i simbola

Iz LP su naveli da Zakon predlažu u cilju sprečavanja podsticanja nacionalne, rasne ili vjerske mržnje i netrpeljivosti među građanima

4876 pregleda 15 komentar(a)
Popović, Foto: Liberalna partija
Popović, Foto: Liberalna partija

Liberalna partija (LP) podnijela je ponovo predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću zahtjev za dopunu dnevnog reda sjednice zakazane u ponedjeljak, tražeći da se Zakon o zabrani fašističkih organizacija i simbola uvrsti u dnevni red.

Kako je saopšteno iz te partije, poslanik LP Andrija Popović je ranije predao Skupštini taj Zakon ali ga Bečić još uvijek nije uvrstio u dnevni red.

LP podsjeća da na proteklom zasijedanju Skupštine, Zakon nije dobio većinu da se uvrsti u dnevni red.

“Sve to pokazatelj je kolika podjela vlada u crnogorskom društvu ali i političkom vrhu države po pitanju osude fašizma i suočavanja sa prošlošću te koliki je stepen nesvjesnosti o ovoj opasnoj društvenoj pojavi protiv koje se moramo snažno boriti u svakom vremenu”, kaže se u saopštenju.

Iz LP su naveli da Zakon predlažu u cilju sprečavanja podsticanja nacionalne, rasne ili vjerske mržnje i netrpeljivosti među građanima.

Dodaje se da se Zakonom zabranjuje bilo koji oblik djelovanja fašističkih, neofašističkih i vojnih nacionalističkih organizacija kao i upotreba fašističkih i neofašističkih simbola u Crnoj Gori.

LP smatra da bi se na taj način umnogome riješili problemi rastućeg političkog ekstremizma i nacionalizma i klerikalnih uticaja.

Bonus video: