SNP: Pomalo osiona izjava Krivokapića, realno je priznati da parlamentarna većina ne funkcioniše

"SNP je okrenuta onome što smo obećali građanima na izborima, okrenuti smo reformama i stvaranju moderne evropske države"

12049 pregleda 27 komentar(a)
SNP, Foto: Arhiva Vijesti
SNP, Foto: Arhiva Vijesti

Jučerašnji dan je samo potvrdio pobjedu od 30. avgusta, u kojoj su predstavnici građana, odnosno poslanici pokazali još jednom da su daleko iznad političke harange, vođene ovih dana protiv predstavnika partija, između ostalog i protiv Socijalističke narodne partije (SNP), saopšteno je danas iz SNP.

"One neuke, politički pokvarene ili nezrele, sa diletantskim poznavanjem dešavanja u Crnoj Gori valja još jednom podsjetiti da nikada niti jedan funkcioner SNP za preko dvije decenije bitisanja nije ni pomislio da prevari, izda ili proda izbornu volju naših birača. Jučerašnja pomalo osiona izjava premijera Krivokapića o "pobjedi Vlade" je, nažalost, u direktnom sukobu sa realnošću. Realno je priznati da trenutna parlamentarna većina ne funkcioniše, i da je krajnje vrijeme da se stane na kraj sa ovakvim nastupima", ističe se u saopštenju SNP.

Opozicija u Skupštini Crne Gore juče je povukla inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi Crne Gore. Zajedničko saopštenje opozicije o tome dostavila je Demokratska partija socijalista (DPS).

Iz SNP su kazali i da izjava komesara za susjedstvo Evropske komisije (EK) Olivera Varheljija da je "potrebna stabilna vlada, parlamentarna većina i Skupština koja će podržati napredak Crne Gore" još jednm potvrđuje ispravnost njihovih stavova, u pravcu stvaranja političke stabilnosti, toliko neophodne Crnoj Gori.

"SNP je okrenuta onome što smo obećali građanima na izborima, okrenuti smo reformama i stvaranju moderne evropske države. I juče, kao i uvijek do sada vodili smo se isključivo državnim interesima, i obećavamo da će tako biti i ubuduće, bez obzira na želje pojedinih političkih subjekata, koji uporno pokušavaju da minimiziraju ulogu i značaj naše partije. I da zaključimo, ignorantski odnos prema parlamentarnoj većini ne može da predstavlja izvor stabilnosti i napretka Crne Gore. Dogovor, kompromis, iznalaženje rješenja mora biti najskoriji prioritet za sve političke subjekte u Crnoj Gori. Vremena za čekanje ili kupovinu vremena, sve je manje", kazali su iz SNP.

Bonus video: