Nikolić: Krivokapić, prema svim istraživanjima, na čelu najgore vlade

"Uzalud Krivokapić danima lovi navodne izdajnike, spominje im čak i porodicu, bukvalno ih proklinje, jer ne shvata da su neki procesi nezaustavljivi", rekao je Nikolić

4106 pregleda 17 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Premijer Zdravko Krivokapić je, prema svim istraživanjima, na čelu najgore vlade u istoriji Crne Gore, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Nikolić.

Nikolić je, u obraćanju dostavljenom medijima, kazao da statistički metodi nijesu potrebni da utvrde da je aktuelna vlada uzurpirala poziciju izvršne vlasti.

On je ocijenio da se vlada, protivno volji većine građana, još formalno održava, uglavnom zahvaljujući korumpiranju po dubini.

"Uzalud Krivokapić danima lovi navodne izdajnike, spominje im čak i porodicu, bukvalno ih proklinje, jer ne shvata da su neki procesi nezaustavljivi", rekao je Nikolić.

On je naveo da je inicijativa partija opozicije za smjenu vlade pokazala jedinstvo svih 40 poslanika dodajući da je potpuno jasno da će, kako je kazao, antidržavna vlada otići.

"Samo je pitanje taktike i politike, kao vještine mogućeg, odnosno da li ćemo agoniju propadanja Crne Gore prekinuti izborima, što preferiramo, ili nekim drugim formama", rekao je Nikolić.

On je naveo da je inicijativa opozicionih poslanika na najbolji način ogolila, kako je rekao, nejedinstvo i sve antagonizme u okviru trenutne vladajuće većine.

"Opoziciona inicijativa samo je iznijela na površinu nepodnošljivu količinu mržnje između vladajućih konstituenata, koju Crna Gora ne pamti", naveo je Nikolić.

Kako je kazao, mržnja prema DPS-u je najmanji i jedini zajednički činilac aktuelne vladajuće većine.

On je naveo da je pogrešna interpretacija da opozicija očekuje nešto od inicijative Demokratskog fronta (DF), dodajući da je ta inicijativa jasan znak da je došao kraj aktuelnoj vlasti.

"Ova godina, uključujući i posljednju epizodu iz repertoara ucjena DF-a, pokazala je koliko je pogrešna bila odluka onih koji su, glasajući protiv DPS-a 30. avgusta, svjesno ili nesvjesno, doveli stabilnost države u pitanje", rekao je Nikolić.

Kako je naveo "očajnički potez DF-a, razjedinjena i posvađana vladajuća većina, blokirana država bez funkcionalnih institucija, nesposobna vlada i premijer kome je samo bitno da ostane na vlasti”, predstavljaju signal da je posljednja cigla ispod vlade ispala.

"Neminovno je da će svako ko želi da Crna Gora opstane, izaći ispod ruševina koje je za sobom ostavila ova nesrećno sastavljena vlast, da bi onda na zdravim osnovama gradili stabilnu državu”, rekao je Nikolić.

On je zaključio da je iskustvo u ovoj godini imalo svoju cijenu ali i da je bilo poučno za sve koji su, kako je rekao, mislili da se država može graditi sa onima koji je nikada nijesu željeli.

Bonus video: