Milačić: DPS ogolio pravu prirodu i namjere potpisnika memoranduma

"Svi dobronamjerni političari u ovim danima treba da paze na svoju politiku", kazao je Milačić

7083 pregleda 48 komentar(a)
Milačić, Foto: Savo Prelević
Milačić, Foto: Savo Prelević

Floskula "da se DPS ne vraća" nakon juče potpisanog Memoranduma između dijela vlasti i manjinskih partija postala je "smokvin list za izdaju građana" i vraćanje Demokratske partije socijalista na mala vrata, saopštio je predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić.

"Ovo, između ostalog, potvrđuje i današnja izjava iz DPS-a da im je Memorandum prihvatljiv kao i manjinska Vlada sa njegovim potpisnicima, ali i jučerašnje izjave skoro svih opozicionih subjekata, kao i njima bliskih organizacija, grupa, medija. Odjeci o Memorandumu najbolje govore o Memorandumu", kazao je Milačić.

DPS je, smatra, današnjim stavom ogolio "pravu prirodu i namjere" potpisnika Memoranduma.

"Prava Crna Gora je, za razliku od nekih drugih u poslednje vrijeme, politički 'trljala nos' DPS-u činjenicom da se nikada neće vratiti, ali time nikada nismo 'trljali nos' kolegama iz vlasti, niti smo na ovaj opskuran način objašnjavali bilo kakve sumnjive političke veze i poteze", navodi Milačić.

Tačnije bi, kako je kazao, bilo reći da DPS nije sposoban da dođe opet na vlast, već da ga tu mogu dovesti samo političari i partije iz vladajuće većine. "I da mu jedino oni mogu dati šlauf kojim bi prestao da politički tone. Juče potpisani Memorandum je pumpanje DPS šlaufa", rekao je lider Prave.

"Kada nakon juče potpisanog Memoranduma čujete od nekog da se 'DPS ne vraća', a da se ne obraća direktno DPS-u, da šalje poruku kolegama iz parlamentarne većine, kao što se juče više puta moglo čuti, znajte da radi stvari koje idu na ruku Milu Đukanoviću i pacifikuje one koji to osuđuju i sprečavaju. Iznenadićete se ko sve stoji u tom krugu. Oni koji su nam umjesto jačanja nove vlasti dali ličnu i partijsku pobunu, neukusne zamjerke, ali i Memorandum. Nakon juče potpisanog Memoranduma i današnjeg stava DPS-a kojim pozdravljaju Memorandum, floskula o tome 'da se DPS ne vraća' liči na filmsku floskulu da je 'Mafija samo mit'. Tu floskulu u filmovima uglavnom govore duboko involvirani mafijaši, a mi bi, nakon juče potpisanog Memoranduma, rekli duboko involvirani zavjerenici protiv izborne volje građana", saopštio je Milačić.

Zato, kako je kazao, "svi dobronamjerni političari" u ovim danima treba da paze na svoju politiku.

"Treba da znaju, ako ne bude dovoljno korisnih poteza na ruku DPS-a - poput jučerašnjeg Memoranduma, ali i neodgovornog ponašanja u okviru parlamentarne većine kojem je veća meta nova vlast, nego organizovani kriminal - neće biti ni koristi za DPS. Ako prodamo građane, onda i nas treba prodati i razdijeliti u bescjenje. Ovo se mora završiti daleko odgovornije i daleko snažnije, nego što je krenulo jučerašnjim Memorandumom, a zapravo koalicijom u najavi", zaključio je Milačić.

Bonus video: