Demokrate osnovale MO Borovica i MO Đurđevića Tara

Za predsjednika Mjesnog odbora Borovica izabran je Goran Ćaćić, za potpredsjednike Goran Gogić i Ranko Bjeković, a za sekretara Dragan Bajić
4 komentar(a)
Demokrate Pljevlja, Foto: Demokrate
Demokrate Pljevlja, Foto: Demokrate
Ažurirano: 01.11.2017. 11:12h

Pljevaljske Demokrate nastavljaju sa osnivanjem mjesnih odbora na teritoriji opštine Pljevlja zaokružujući partijsku infrastrukturu, saopšteno je iz ove partije.

"U prisustvu predsjednika, potpredsjednika i sekretara Opštinskog odbora Demokrata Pljevlja formirana su još dva mjesna odbora na seoskom području, MO Borovica i MO Đurđevića Tara", navodi se u saopštenju.

Za predsjednika Mjesnog odbora Borovica izabran je Goran Ćaćić, za potpredsjednike Goran Gogić i Ranko Bjeković, a za sekretara Dragan Bajić.

"Članovi ovog mjesnog odbora izrazili su zadovoljstvo kontinuiranim rastom podrške Demokratskoj Crnoj Gori u selu Borovica i konstantnim prilivom novih članova, nakon sprovedenog prvog kruga terenske kampanje. Na sastanku je bilo riječi o problemima mještana sela Borovica, ali i o planiranju aktivnosti u cilju priprema za predstojeće izbore. Pljevaljske Demokrate se organizuju i na područiju Đurđevića Tare. Članovi Demokrata sa tog područja formirali su mjesni odbor za čijeg predsjednika je izabran Zoran Leković, za potpredsjednike Dragiša Ostojić i Budimir Tešović, a za sekretara Momčilo Sekulić. Na sastanku je zaključeno da podrška Demokratama na ovom području raste i nakon sprovedene terenske kampanje, što je pokazatelj povjerenja mještana u politiku Demokratske Crne Gore i predsjednika Aleksu Bečića koji je tokom avgusta posjetio brojna domaćinstva na ovom području. Imajući u vidu da je ovo selo prepoznatljivo po rijeci Tari - suzi Evrope i čuvenom mostu, konstatovano je da uz dobro upravljanje i bolju promociju mještani mogu živjeti od turističkih usluga", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da broj turista i dalje nije na zadovoljavajućem nivou i daleko je niži od onoga koji ovo područije treba da očekuje imajući u vidu svoje prirodne ljepote.

"Rukovodstvo pljevaljskih Demokrata poručilo je na sastancima ovih mjesnih odbora da nikada više ne smijemo dozvoliti da DPS upravlja ovom opštinom. Promjena vlasti u Pljevljima više nije samo stvar politike, već borba za opstanak naroda na ovom prostoru. Ne smijemo dozvoliti da se Pljevljima samo uzima, a da se ništa ne vraća. Pljevljaci su dočekali da Vlada Crne Gore uskraćuje i ono što nam po zakonu pripada, a to je ekološka taksa. Na sastanku je konstatovano da DPS vlast ni jedno predizborno obećanje nije ispunila i da sada pokušava da sitnim prepravkama na gradskoj infrastrukturi da prevari birače. Od drugog bloka TE, toplifikacije, toplane, vodovoda, novih saobraćajnica, seoskih puteva očigledno nema ništa. Ali od proljeća Demokrate kao vodeća politička snaga u opštini Pljevlja, biće predvodnik promjena i razvoja grada. Demokrate drže riječ i to su pokazale svojim djelima - poručeno je sa sastanaka MO Borovica i MO Đurđevića Tara", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: